Olen teemaalgataja. Kiropraktiku juures käis abikaasa. Üks Eesti tuntumaid kiropraktikuid. Abikaasal ülaseljavalud. Ainult rahast sai lahti, valudest mitte. Mees naeris, et see, mis toimus, oli nagu mingi suur nali. Täielik soolapuhuja. Seepärast on minu jaoks need ostopeedid, kiropraktikud, homoöpaadid ja muud soolapuhujad ühel pulgal. Mina usaldan tavameditsiini. Aga kui lugeda alaseljavalude kohta, siis on tavameditsiin ka inimestele selja keeranud. Meditsiin ei võta midagi ette, sest nende muredega on palju inimesi ja see valu ei ole tappev. Ei tehta mingeid röntgeneid ega kompuutertomograafiat. Kui hästi läheb, siis saadetakse füsioteraapiasse, mis samuti on mõttetu. Need samad harjutused on kõik internetis olemas. Mitte keegi ei räägi, kui tihti neid tegema peaks, kas peaks harjutuse raskust tõstma, mida suure valu korral teha, kuidas istuda, kuidas astuda. Perearstist võib olla vaid nii palju abi, et kirjutabki välja tugevad valuvaigistid. Ja ongi kõik. Ainult ise saad ennast aidata ja kui on jälle valus, oled ise süüdi järelikult. Tõstsid valesti, kummardasid valesti, astusid valesti. Igal pool on kirjas, et ärge olge ülekaaluline, ärge suitsetage, olge kehaliselt aktiivne jne. Ma kõike seda olengi. Koguaeg toimetan ringi, päevas teen 6000-10000 sammu, võimlen, mässan aias. Tänu sellele aktiivsusele ma valudes olengi. Probleemi pole talvel, kui aktiivsus väiksem.
Ma ei ole väga huvitatud sellest, et ma annan suuri rahasid ära ja vastu ei saa midagi. Ma ei tegele sellise heategevusega.