Arstid näevad digiloo sissekandeid teistsuguses vaates kui tavainimene (olenevalt haiglasisesest infosüsteemist), aga ka sel juhul on info otsimine väga-väga tülikas.
arst, mul oleks ka üks digilooga seonduv küsimus, kui tohib. kas arst näeb kohe kerge vaevaga ära, et inimesel on diagnoositud nt dementsus? väga ebamugavad olukorrad tekivad mul mõnikord emaga koos arstivisiitidel käies, sest mu ema siiski jagab üsna palju ümbritsevast ja ma ei saa hakata selgitama, miks ma temaga kaasas olen. praegu veel eriti, kui on nõue, et saatjad ei ole lubatud.
Ei. Kui ta seda infot sihipäraselt ei otsi, siis ta ei näe seda. Eks natuke sõltub ka arsti harjumusest digilugu kasutada. On olemas küll selline variant, et võetakse välja ainult diagnoosid, mis patsiendile on pandud. Aga seal on kirjas KÕIK diagnoosid, mis iial on digilukku sisestatud. Seega võib seal olla 12 hüpertooniadiagnoosi, 25 retsepti uuendamise diagnoosi, 2 bronhiididiagnoos, 5 kõrgenenud kolesteroolitaseme diagnoosi jne, jne. Kokku paarsada diagnoosi, kõik kümnekaupa eraldi lehekülgedel. Üksik dementsuse diagnoos võib tõesti kahe silma vahele jääda.
Diagnoos üksi ei anna arstile midagi. On vaja teada, mille alusel diagnoos on pandud, kas ja milliseid uuringuid on tehtud. Jne.
Muide, targemad arstid on väga hästi teadlikud, kuidas dementne, varem intelligentne, inimene võib pikalt ära petta, et temaga on kõik korras. Aga me oskame ka väikseid märke näha…
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 05.12 10:00; 05.12 23:01; 06.12 14:58;