Lasteaiaõpetaja olen.
Kindlasti ärge pange veel südatalviseid sooje kombekaid-jopesid, aga sama sobimatu on praegu õhuke softshell, sellega hakkab rahulikumatel lastel ikkagi hirmus jahe, kui on tuuline ja niiske. Rahmeldavamad tüübid muidugi jooksevad end higiseks mistahes riietega.
Minu meelest oleks praegu ideaalne õhukese vatiinvoodriga kevad/sügisjope või kombekas, ka fliisvoodriga vihmakombekas/jope võiks sobida, ja vajadusel saab alla panna mingi PV lisakihi (külmema ilmaga fliisi, mahedamaga, nagu täna oli, mitte).
Ja kapis võiks olla mitu paari õhemaid või softshellilaadsest materjalist kindaid, sest need puuvillased sõrmikud vettivad sekunditega läbi ja lisavad külma, aga päris kilekinnastega jälle on mu meelest lastel nii kehv tegutseda, mängida, turnida jne.
Keeruline teema see sügis-kevadeti riietumine ikka, täiesti mõistan vanemate nõutust. Lohutuseks – kui lapsel on lõbus, siis selle tunnikesega õues ta üldjuhul ikkagi läbi ei külmu, kõige kehvemas olukorras on talviste riietega kubujussideks riietatud pambukesed, kes nois vattides liigutada ei jaksagi ning siis lasteaiaga veel mitte harjunud nukrameelsed igatsejad, kes õues suurte silmadega värava poole vaatavad ja keelduvad mistahes tegevusest osa võtmast – neil hakkab küll paigal olemisest jahe ja peab leidlik olema, et neid liikuma saada.