PS Ryanairi tasuta pagasi mõõtudesse mahub ka päris normaalne linnaseljakott.
No ma ei tea, missugune sinu linnaseljakott on. Lendasin ka sel suvel ühe otsa Ryanairiga, sest lennuaeg ja saabumise aeg olid sobivaimad. Arvestasin ka algul selle nn linnaseljakotiga + äraantav pagas. Kui paar päeva enne lendu mõõdulindi välja võtsin, et vaadata, kas meie pere seljakotid mahuvad umbes mõõtudesse, siis ühtegi isegi ligilähedaselt nii väikest ei olnud. Minu käekott sobis ainult. Reaalelus pole veel kottide mõõtmist ja kaalumist kohanud, aga kuuldavasti pidi seda tehtama ja Ryanairi trahvid on üsna suured, lihtsam tundus mingi normaalmõõtudes äraantav pagas lisaks osta, pilet ise oli nagunii poole odavam kui hinnalt järgmine lennukompanii oleks pakkunud.
Ma pole kunagi sattunud lendama lennukiga, millel mahuks käsipagasimõõtudes kohver eesistme alla, seal on ju veel jalatugi ka. Samas seda õpetust, et raske pagas istme alla ja kerge üles lugesin hiljuti küll mingil lennul, tundus üsna absurdne ja keegi kaasa arvatud lennusaatjad seda ei praktiseerinud. Tekkis täitsa huvi järgimsel korral proovida oma kohver pingi alla toppida, võib-olla olen aastaid valesti lennanud.
Ryanairi käsipagasi mõõt on täiesti tavaline seljakott! Lisaks seljakott ei pea olema “mõõdus”, vaid mahtuma mõõtudesse – kui ääreni täis ei topi ja just laste tugevdusega seljakotti ei kasuta siis annab seljakoti sobivasse suurusesse mahutada.
See 20L small bag, mis kaasa võib võtta on just nii suur:

Finnair jagas jah neid sildikesi, et mida panna istme alla. Enamasti saidki selle sildi pehmed kotid, mida annab natuke ka vormida ja suruda. Istme alla mahtus ka suur täis cabinmax seljakott ära.