Tere!
Uurin netist aga ei leia eriti vastuseid. See küsin siit nõu. Oleks huvi teha koorekastmes ahjus lõhe või forelli. On teil mõni hea retsept, mida soovitaksite. Idee oleks siis sedasi, et kala portsjoni tükid paneks ahju küpsema mõne kastme sees. Tavapärane kalatükk+maisteained (+majonees) hakkab ära tüütama 🙂
Teema: Lõhe või forell (koore)kastmes
Hõõrun kala merisoola, värskeltjahvatatud musta või valge pipra ning sidrunimahlaga sisse. Kuniks ahi kuumeneb, kala maitsestub (minule isiklikult liiga ülemaitsestatud asjad ei meeldi, seega mitmeid tunde ei marineeri).
Nahk pealpool küpsetan, kuni valmis. Aeg ja temp. olenevad iga ahju eripäradest.
Eraldi keedan kastme: näiteks viimati oli koorekaste sinepi ja marin.jalapeno tükkidega (vürtsikas).
Sõbranna juures tegin maheda estragonikastme. Valik on meeletu, lase vaid fantaasial lennata!
Selliselt tehtud kala juurde söön isiklikult sparglit või hautatud rohelisi oakaunu.
Meile maitseb see. Veini asendan ananassimahlaga, kui lapselaps külas.
Mina soovitaksin hoopis kala fetakatte all. Parim on see purgifeta, kus ka õli on. Segadki sõltuvalt kala suurustest purustatud feta ja hapukoore (umbes sama palju mõlemat), lisaks veidi seda fetaõli. Segad kokku ja katad kala sellega. Maitsestama rohkem ei pea, kuna feta ise annab piisavalt maitset. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 15-25 min.
Olen tavaiselt serveerinud pastaga, aga sobib ka riisiga. See kala on mu laste lemmik ka.
Hõõrun kala merisoola, värskeltjahvatatud musta või valge pipra ning sidrunimahlaga sisse. Kuniks ahi kuumeneb, kala maitsestub (minule isiklikult liiga ülemaitsestatud asjad ei meeldi, seega mitmeid tunde ei marineeri).
Nahk pealpool küpsetan, kuni valmis. Aeg ja temp. olenevad iga ahju eripäradest.
Eraldi keedan kastme: näiteks viimati oli koorekaste sinepi ja marin.jalapeno tükkidega (vürtsikas).
Sõbranna juures tegin maheda estragonikastme. Valik on meeletu, lase vaid fantaasial lennata!
Selliselt tehtud kala juurde söön isiklikult sparglit või hautatud rohelisi oakaunu.
Unustasin lisada, et naha rullin kahvli ümber keerutades maha ja siis valan kastme peale. Kastet ei tee nii, et kala seal ujub, vaid ikka nii, et pigem katab, kuid loomulikult on see iga tegija oma maitse.
* huvitav, et ma miinuse sain. Miks, kui tohib küsida? Lihtsalt huvi pärast uurin, mingeid hingehaavu see küll ei jäta????
* huvitav, et ma miinuse sain. Miks, kui tohib küsida? Lihtsalt huvi pärast uurin, mingeid hingehaavu see küll ei jäta????
Tõenäoliselt sellepärast, et sa kohustuslikku riisi- või kartulihunnikut kõrvale ei söö, vaid “kõigest” sparglit/ ube.
Ning kasutad peale soola ja pipra liiga “peeneid” maitsestajaid????
Lõhe majoneesiga?
Päriselt?
* huvitav, et ma miinuse sain. Miks, kui tohib küsida? Lihtsalt huvi pärast uurin, mingeid hingehaavu see küll ei jäta????
1. Teemaalgataja küsib head retsepti. Vastus “lase fantaasial lennata” ei ole asjakohane.
2. Teemaalgataja tahab küpsetada kala ahjus kastme sees. Sinu vastus on midagi muud.
Lõhe majoneesiga?
Päriselt?
Miks mitte? Punane kala majoneesi ja juustu teki all on väga hea.
Ei saa aru neist, kes punase kala örna maitse majoneesi ja juustu alla peidavad
Lõhe majoneesiga?
Päriselt?
Miks mitte? Punane kala majoneesi ja juustu teki all on väga hea.
Juu-uube
Ei saa aru neist, kes punase kala örna maitse majoneesi ja juustu alla peidavad
Et, kui sulle ei maitse nii, siis ei tohi teistele ka maitseda?
Ei saa aru neist, kes punase kala örna maitse majoneesi ja juustu alla peidavad
Ausalt, väga harva juhtub, et see kala, mis poes müügil, ongi hea konsistentsiga väga head tõugu kala liha, mida on ka õigesti söödetud (mitte kiirelt üles ja rasva nuumatud, mitte külmutatud-sulatatud ja rakud mahlast tühjad, mitte valel ajal tapetud, kui liha kõige lödisem), et tõesti see õrnus esile tuleks.
Enamasti pole õrnusest jälgegi ja kui tihti teha, siis maitsestan kala nagu tavalist lihagi – kõigega, mis perele meeldib. Pagana igav on kogu aeg ainult sama asja süüa, tilli- ja sidrunimaitselisena, nagu PK näikse ainuõigeks pidavat.
Vaheldust peab ikka olema, olgu siis toiduks siga, veis, kana või kala.
* huvitav, et ma miinuse sain. Miks, kui tohib küsida? Lihtsalt huvi pärast uurin, mingeid hingehaavu see küll ei jäta????
1. Teemaalgataja küsib head retsepti. Vastus “lase fantaasial lennata” ei ole asjakohane.
2. Teemaalgataja tahab küpsetada kala ahjus kastme sees. Sinu vastus on midagi muud.
Nr.1 – kas on ikka päris nii? Ma ei kirjeldanud mitte midagi, mida ideeks võtta? Tõesti? “Lase fantaasial lennata” käis kastme maitsestamise kohta. Või peab sulle lahti seletama ka näiteks väljendused “näpuotsatäis soola” ja “paar minutit tõmbamist”?
Kui sul OLEKS fantaasiat, siis kallaksid koorekastme kalale peale ja küpsetaksid ahjus. Aga sul pole, nii pididki sõna-sõnalt võtma ja kritiseerima hakkama.
Ja sinu retsept/ soovitus oli…?
Ei saa aru neist, kes punase kala örna maitse majoneesi ja juustu alla peidavad
Nemad jälle ei mõista, kuidas sina toorsalatit või praekartulit naturaalselt, ilma majoneesita, süüa saad… Pole ju maitset, arvavad nad????
mina olen selline, kes suht suvaliselt süüa valmistab, st eiran igasuguseid retsepte.
lõhe ja forelli puhul laon tavaliselt enne ahjuminekut sellele peale ka mingeid käepärast olevaid tooreid asju, tavaliselt siis lillkapsaõisikud, brokkoli, õunaviilud või nende segu. ja otsa midagi, mis neid juurikaid natuke pehmendaks, nt majoneesi ja keefiiri segu.
aga viimati lillkapsast kodus polnud ja keldrisse õunte järgi ei viitsinud ka minna, ning ladusin peale täiesti esimesed sügavkülmast kättejäänud asjad: sügavkülmutatud aedoad, sügavkülmutatud kooritud maapirnid ja… sügavkülmutatud pirniviilud.
kui oad ja maapirnid tundusid selles gemüüses täiesti tavapärased, siis pirn koos küpsetatud lõhega oli midagi üllatavalt head, soovitan proovida. (minul oli sügavkülmas viilutatult kollased võipirnid oma aiast, aga usun, et ka poepirnid sobivad)
ahjaa, ca 15% juhtudel teen kala praeahjus, ja 85% juhul mikros, kaanega klaasnõus, sest mikros saab oluliselt kiiremini ning jääb mahlasem
Eraldi keedan kastme: näiteks viimati oli koorekaste sinepi ja marin.jalapeno tükkidega (vürtsikas).
Sõbranna juures tegin maheda estragonikastme. Valik on meeletu, lase vaid fantaasial lennata!
Selliselt tehtud kala juurde söön isiklikult sparglit või hautatud rohelisi oakaunu.
Küsimus oli, et kuidas teha, andke mõni retsept?
Sinu vastus – valik on meeletu, lase vaid fantaasial lennata!
Ahah.
Eraldi keedan kastme: näiteks viimati oli koorekaste sinepi ja marin.jalapeno tükkidega (vürtsikas).
Sõbranna juures tegin maheda estragonikastme. Valik on meeletu, lase vaid fantaasial lennata!
Selliselt tehtud kala juurde söön isiklikult sparglit või hautatud rohelisi oakaunu.
Küsimus oli, et kuidas teha, andke mõni retsept?
Sinu vastus – valik on meeletu, lase vaid fantaasial lennata!
Ahah.
Issand, kui loll! Ka IDEE on retsept! Saad idee, kohandad oma maitsete ja võimalustega ning ongi olemas.
Mina ei näe kohta, kus teemaalgataja küsib retsepti (!) KOOREKASTME kohta. Sina näed?
Mina pakkusin variante millega viimati ise maitsestasin ja tehnoloogiat, mida kasutan. Kui teemaalgataja OSKAB koorekastet teha, siis maitsestamine on tõesti fantaasia asi.
Mulle tundub, et sa ise oled jännis ja nüüd vihane, et tuleks oma ajusid kasutada ja keegi ei lirjutagi mitu grammi võid või jahu vaja? Keedagi valge bešamellkaste ja maitsesta vastavalt tujule.
Küsin ka, milline see sinupoolne RETSEPT teemaalgatajale oli või tulid lihtsalt vinguma?
(NB! Tänan, sain teada, et miinuse võib saada ka selle eest, kui andja ise on saamatu).
Eraldi keedan kastme: näiteks viimati oli koorekaste sinepi ja marin.jalapeno tükkidega (vürtsikas).
Sõbranna juures tegin maheda estragonikastme. Valik on meeletu, lase vaid fantaasial lennata!
Selliselt tehtud kala juurde söön isiklikult sparglit või hautatud rohelisi oakaunu.
Küsimus oli, et kuidas teha, andke mõni retsept?
Sinu vastus – valik on meeletu, lase vaid fantaasial lennata!
Ahah.
Issand, kui loll! Ka IDEE on retsept! Saad idee, kohandad oma maitsete ja võimalustega ning ongi olemas.
Mina ei näe kohta, kus teemaalgataja küsib retsepti (!) KOOREKASTME kohta. Sina näed?
Mina pakkusin variante millega viimati ise maitsestasin ja tehnoloogiat, mida kasutan. Kui teemaalgataja OSKAB koorekastet teha, siis maitsestamine on tõesti fantaasia asi.
Mulle tundub, et sa ise oled jännis ja nüüd vihane, et tuleks oma ajusid kasutada ja keegi ei lirjutagi mitu grammi võid või jahu vaja? Keedagi valge bešamellkaste ja maitsesta vastavalt tujule.
Küsin ka, milline see sinupoolne RETSEPT teemaalgatajale oli või tulid lihtsalt vinguma?
(NB! Tänan, sain teada, et miinuse võib saada ka selle eest, kui andja ise on saamatu).
Mida sa tuututad siin nüüd, küsiti koorekastme retsepti ja sina rääkisid aiaaugust. Ise provotseerid inimesi endaga vaidlema “nohhh, miks mulle miinus, ahh!!??” ja siis tänitad, kui keegi vastab ja retsepti ei jaga.
Puhka kätt nüüd. Nii mitu teemavälist kommentaari annavad aimu jah, kui “ükskõik” sul sellest miinustamisest on.
Uurin netist aga ei leia eriti vastuseid. See küsin siit nõu. Oleks huvi teha koorekastmes ahjus lõhe või forelli. On teil mõni hea retsept, mida soovitaksite.
Nüüd näed seda kohta?
Uurin netist aga ei leia eriti vastuseid. See küsin siit nõu. Oleks huvi teha koorekastmes ahjus lõhe või forelli. On teil mõni hea retsept, mida soovitaksite.
Nüüd näed seda kohta?
Ei näe. Näen, et küsitakse terve toidu, ehk siis KALA KOOREKASTMES retsepti. Ja mina kirjeldan täpselt, millega maitsestasin kala, (küpsetamisel jäägu igaüks ise oma stiili ja vahendite juurde), keedan eraldi kastme (ja eraldu kastme retsepti ei küsitud!), kallan kalale ja – kokku saab KALA KOOREKASTMES!
Mis sulle arusaamatuks jäi?
Sinu olematus retseptis on vist soola liiga palju…
Miinustest on muidugi suva. Suva pole, kui minu kohta väidetakse midagi, mida pole olnud/ on ülearu olnud.
Lõhe majoneesiga?
Päriselt?
Ma mõtlesin ka sama, aga ämma juures oli väga maitsev 😀 Ise pole teinud. Parim on mu arust üldse toores lõhe, aga seda ei taha ka koguaeg süüa ning tavaline kastmeteta ahjulõhe hakkab mulle millegipärast viimasel ajal vastu.
Ostan kala kutseliselt kalurilt, seega vaid väga värsket kala. Teen ka mitut moodi, nii kasutan ka tugevaid maitseaineid- näiteks praetud sibu, porru, kukeseened ja peale kreeka jogurt soola, pipra ning riivitud juustuga. Vahest maitsestan jälle minimaalselt.
See fetajuustuga on huvitav.
Mina maitsestan kergelt kala soola, sidrunipipraga. Samal ajal segan kausis vahukoore, hakitud tilli, veel natuke soola ja pipart või kalamaitseaine sidruniga ja kallan kala peale ning panen ahju küpsema kuniks kala valmis ja koor paksenenud.
Ostan lõhefilee. Lõikan 7 cm laiused viilud, koos nahaga. Puistan peale soola, sidrunipipart, tilli, võid. Määrin ahjuvormi võiga. Laon sisse ja ahju. 15 minutit u 190 kraadi. Siis peale 400 ml vahukoort ja veel 10 minutit ahjus.
Mina maitsestan kergelt kala soola, sidrunipipraga. Samal ajal segan kausis vahukoore, hakitud tilli, veel natuke soola ja pipart või kalamaitseaine sidruniga ja kallan kala peale ning panen ahju küpsema kuniks kala valmis ja koor paksenenud.
Rõõsk koor sidrunhappe peale kalgenduma ei hakka?
Ei.
Kui panna värsket sidrunit, siis läheb tükki.
Hõõrun kala merisoola, värskeltjahvatatud musta või valge pipra ning sidrunimahlaga sisse. Kuniks ahi kuumeneb, kala maitsestub (minule isiklikult liiga ülemaitsestatud asjad ei meeldi, seega mitmeid tunde ei marineeri).
Nahk pealpool küpsetan, kuni valmis. Aeg ja temp. olenevad iga ahju eripäradest.
Eraldi keedan kastme: näiteks viimati oli koorekaste sinepi ja marin.jalapeno tükkidega (vürtsikas).
Sõbranna juures tegin maheda estragonikastme. Valik on meeletu, lase vaid fantaasial lennata!
Selliselt tehtud kala juurde söön isiklikult sparglit või hautatud rohelisi oakaunu.
Minu arust on krõmps kala nahk väga maitsev. Meil kõik söövad seda. Meenus et Jamie Olivier ka soovitas krõmpsu kalanahka, eriti lõhel. Jumala kahju nii ära visata.
Hõõrun kala merisoola, värskeltjahvatatud musta või valge pipra ning sidrunimahlaga sisse. Kuniks ahi kuumeneb, kala maitsestub (minule isiklikult liiga ülemaitsestatud asjad ei meeldi, seega mitmeid tunde ei marineeri).
Nahk pealpool küpsetan, kuni valmis. Aeg ja temp. olenevad iga ahju eripäradest.
Eraldi keedan kastme: näiteks viimati oli koorekaste sinepi ja marin.jalapeno tükkidega (vürtsikas).
Sõbranna juures tegin maheda estragonikastme. Valik on meeletu, lase vaid fantaasial lennata!
Selliselt tehtud kala juurde söön isiklikult sparglit või hautatud rohelisi oakaunu.
Minu arust on krõmps kala nahk väga maitsev. Meil kõik söövad seda. Meenus et Jamie Olivier ka soovitas krõmpsu kalanahka, eriti lõhel. Jumala kahju nii ära visata.
Jah tean, et krõbe (krõmps?) on paljude lemmik. Isiklikult minule ei meeldi ei kana- ega kalanahad. Neis ka liigset kolesterooli.
Õudne, mida kokad suudavad korralikust kalast kokku käkkida!
Sellised ülekaaluliste toidulaua retseptid kōik.
Hõõrun kala merisoola, värskeltjahvatatud musta või valge pipra ning sidrunimahlaga sisse. Kuniks ahi kuumeneb, kala maitsestub (minule isiklikult liiga ülemaitsestatud asjad ei meeldi, seega mitmeid tunde ei marineeri).
Nahk pealpool küpsetan, kuni valmis. Aeg ja temp. olenevad iga ahju eripäradest.
Eraldi keedan kastme: näiteks viimati oli koorekaste sinepi ja marin.jalapeno tükkidega (vürtsikas).
Sõbranna juures tegin maheda estragonikastme. Valik on meeletu, lase vaid fantaasial lennata!
Selliselt tehtud kala juurde söön isiklikult sparglit või hautatud rohelisi oakaunu.
Minu arust on krõmps kala nahk väga maitsev. Meil kõik söövad seda. Meenus et Jamie Olivier ka soovitas krõmpsu kalanahka, eriti lõhel. Jumala kahju nii ära visata.
Jah tean, et krõbe (krõmps?) on paljude lemmik. Isiklikult minule ei meeldi ei kana- ega kalanahad. Neis ka liigset kolesterooli.
Pole enne kuulnud et miskit krõmps on? Kohe küsimusmärk? Kolesterool? Täitsa segi läinud.
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.