Kas luksus või siis teine variant – inimesed ongi maausku. Meie mehega ei ole rikkad, kuid elu korteris ei meeldi. Tahaks ikkagi seda vabaduse tunnet, et astud suvehommikul kohvitassiga kodumurule või kui vaja, räägid mehega öösel juttu ilma hirmuta, et naabrid seinale kopsima hakkavad. jah, mõnigi korter on palju luksuslikum ja paremas korras kui see meie tagasihoidlik majake, ja seda oluliselt vähema raha eest, aga oma majas elamine on tihti maitseasi ja võimalus end hästi tunda.
Mina saan sellest suurepäraselt aru, tean paljusid maausku inimesi. Mul on omad põhjused, miks mulle ei meeldi veevärgita maja, kus on kaev, välikäimla, piiratud veekasutusvõimalus, pidev reisimine, eraldatus tsivilisatsioonist), pidev füüsiline töö, erinevad putukad. Kui on selline maja, kus on olemas voolav vesi, dušš, kanalisatsioon, ümbritsetud inimestest, asub lähedal linnale, laed on kõrged, toad on suured, putukaid pole, internetiühendus on superhea, kütusekulust kahju pole, bussiga, mis pole ääreni täis, saab linna sõita, miks mitte. Aga sellepärast ma ju ütlesingi, et mina arvan nii. Mul mitu koolikaaslast elavad maal ja mõned peavad isegi loomi, saavad suurepäraselt hakkama ja naudivad seda.