Kas luksus või siis teine variant – inimesed ongi maausku. Meie mehega ei ole rikkad, kuid elu korteris ei meeldi. Tahaks ikkagi seda vabaduse tunnet, et astud suvehommikul kohvitassiga kodumurule või kui vaja, räägid mehega öösel juttu ilma hirmuta, et naabrid seinale kopsima hakkavad. jah, mõnigi korter on palju luksuslikum ja paremas korras kui see meie tagasihoidlik majake, ja seda oluliselt vähema raha eest, aga oma majas elamine on tihti maitseasi ja võimalus end hästi tunda.
Kui on selline maja, kus on olemas voolav vesi, dušš, kanalisatsioon, ümbritsetud inimestest, asub lähedal linnale, laed on kõrged, toad on suured, putukaid pole, internetiühendus on superhea, kütusekulust kahju pole, bussiga, mis pole ääreni täis, saab linna sõita, miks mitte. Aga sellepärast ma ju ütlesingi, et mina arvan nii. Mul mitu koolikaaslast elavad maal ja mõned peavad isegi loomi, saavad suurepäraselt hakkama ja naudivad seda.
Kirjeldasid minu eluolu. Kui putukad välja arvata…kes on ju samuti toredad! Eile veel nägin liblikat ringi tiirutamas ja uimast mesimummi. Muru niites kohtab aga tirtse, kes niidetavalt rajalt ettenägelikult kõrvale hüppavad. Lisaks kärnkonnade ukerdavad miniversioonid.. Nemadki tuleb kõrvale tõsta. Vist veel nii pea külmaks ei lähe: isiklike loodusvaadete põhjal 🙂
Elan linnast 8 km “kauguses”. Mets on ümberringi. Vesi, dush ja kanalisatsioon on elementaarsed. Et on ka naabrid ümberringi, meeldib mullegi väga! Loob turvatunde.
Hommikumantlite väel käiakse siin samuti ringi. Nii on mulle ka hästi teada, et naabrimehel on tumesinine hommikumantel. Naiskal tumepunane.
Nende eelkäijal (kellelt maja ostsid) oli kombeks garaazhi ees õllekest libistada (naise silma alt eemal). Tal oli musta tooni hommikumantel ja istus madalal pingil, jalad laiali…kellapark õieli :S Emaga ikka naersime, et vaat siis vigurivänta! 🙂