Diabeetikule vajaminev varustuse soodustingimustel saamiseks ei ole puuet vaja. Vaja on raviarsti vormistatud abivahendi kaarti, mis võib olla ka digitaalne.
Just, diabeetik saab soodustingimustel abivahendid. Aga too inimene ütleb, et ta emal kompenseeriti abivahendid. Siin on erinevus! Meie vald kompenseerib ka, aga ainult juhul, kui inimesel on puue määratud.
Kahjuks on ka soodustingimustel abivahendid üsna kallid arvestades seda, kui palju neid kuus kulub. Veel mõni aeg tagasi sai soodustusega ainult väga väikese hulga testribasid. Ülejäänud tuli täishinnaga endal välja osta. Ja oi, need ribad maksid sel ajal hingehinda. Siis oli puue olemas ja vald toetas päris palju.
Jah, minu emal kompenseeriti 100%. Tean, sest ise toimetasin tema rahaasjade ja pangakaardiga, ta ise kodust väljas ei käinud, jalad olid juba mitu aastat enne surma väga viletsad.
Viimasel aastal tõi see firma talle testribad ja tarvikud lausa koju, mina sain arve.
Ja see kõik käis läbi selle abivahendi kaardi.
Perearst meil muidugi tugev ja jōuline isiksus, aga mul oleks kahju uskuda, et eelised perearstis kinni.
Kui ema suri, oli kodus virnade kaupa testribasid, tarvikud, kolm uut glükomeetrit … Kõik tasuta saadud… Saatsin taaskasutusse.