See käib nii, et võtad tavalise plekist riivi ja riivid selle kõige peenemate aukude peale ära sibula ja paar küünt küüslauku.
Saadud pudru korjad riivi seest näppudega välja, osa kukub ka ise lõikelauale ja segad omavahel segamini.
Ongi valmis.
Pisara võtab kah silma, kuigi tavaliselt see meie poesibul enam lõikamisel ei võta.
Siinsetele meisterkokkadele küsimus: kus sellist “putru” kasutatakse?
Gab.
0
-11
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 11 korda. Täpsemalt 06.06 16:50; 07.06 09:34; 07.06 19:25; 07.06 20:18; 08.06 15:51; 08.06 17:45; 08.06 17:55; 15.06 09:39; 20.06 11:37; 21.06 08:44; 21.06 12:17;
Juustu-majoneesi möksi sisse? Küüslaugu-sibula leivakesed ahjus või pannil tehtuna? Ehk kotleti taina sisse (mulle endale küüslauk kotleti sees ei meeldi)?
Siinsetele meisterkokkadele küsimus: kus sellist “putru” kasutatakse?
Miks sa seda tegid?
Ma võibolla lisaks mõnele salatile, kastmele või dipile. Või määriks kerge kihi ahjusaiale, mille kataks veel nt tomatiga.
Sibulat ja küüslauku marineerin ka äädikaga, aga siis tükeldan. Lisaks sama väikeseks tükeldatud paprika või tšilli.
Sellist pudrulaadset asja pole kunagi teinud.
+5
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 06.06 22:11; 07.06 23:29; 19.06 23:28;
Esimest korda terves maailmas ilmselt, sest kuidas see puder on?
Sest keegi pole ju kuskil öelnud, et puder peaks tingimata keedetud piimatoode olema. (jääpuder ntx)
Aga see selleks.
Seda kasutatakse klassikalise seašnitsli valmistamise puhul, kus lihalõik tambitakse nagadega lihahaamriga ju ühelt poolt nö auklikuks ja sinna augukestesse see puder enne jahu, muna ja saiapuru, sisse määritaksegi.
Proovige järgi ja te hakkate seda šnitslit senisest tihemini oma õhtusöögilauale “taguma”.
Kannatab kasutada ka ameerika lõunaosariikides väga levinud loomalihašnitslis. (chicken fried steak vms)
Muu kõik sama, aga usas paneeritakse neid isepurustatud kreekeripurus.
Gab.
+1
-12
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 11 korda. Täpsemalt 06.06 16:50; 07.06 09:34; 07.06 19:25; 07.06 20:18; 08.06 15:51; 08.06 17:45; 08.06 17:55; 15.06 09:39; 20.06 11:37; 21.06 08:44; 21.06 12:17;
Pudruks seda ei nimetaks aga riivitud küüslaugu ja sibula segu kasutaks kõigis toitudes, kuhu tavaliseltki küüslauku ja sibulat kasutan. Igasugu hautiste ja suppide põhja sisse hautaks, määriks lihale enne ahju panekut, kastmetesse jne.
+6
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 07.06 13:03; 08.06 19:35; 09.06 19:49;
kui sa segad riivitud porgandi ja riivitud kartuli omavahel kokku, ikka ei ole puder. Samamoodi ei ole puder see sinu sibulamöks.
Sul on õigus muidugi.
“Pudruks” nimetas seda seesama peakokk ja mitme resto omanik, kes selle “nipi” avaldas ja ilmselt ka leiutas.
(pole kahjuks ju minu leiutis)
Aga ma hoolitsen kindlasti selle eest, et talle see sinu väga oluline info edasi läheks ja kasutangi sõnu, et kas teed šnitsilt jälle selle oma sibulamöksiga vä.
Siis peaks kõik rahul olema.
Edit: pealkirja muutsin igaks juhuks kah ära. Et ilmselgelt selle sõna “puder” peale kulinaarselt erutunud käod rahuneks.
Perekooli kokandusrubriigis on jutumärgike tähtsam, kui asja sisu ja mõte.
Aga ma ei imesta.
Gab.
0
-16
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 11 korda. Täpsemalt 06.06 16:50; 07.06 09:34; 07.06 19:25; 07.06 20:18; 08.06 15:51; 08.06 17:45; 08.06 17:55; 15.06 09:39; 20.06 11:37; 21.06 08:44; 21.06 12:17;
kui sa segad riivitud porgandi ja riivitud kartuli omavahel kokku, ikka ei ole puder. Samamoodi ei ole puder see sinu sibulamöks.
Sul on õigus muidugi.
“Pudruks” nimetas seda seesama peakokk ja mitme resto omanik, kes selle “nipi” avaldas ja ilmselt ka leiutas.
(pole kahjuks ju minu leiutis)
Aga ma hoolitsen kindlasti selle eest, et talle see sinu väga oluline info edasi läheks ja kasutangi sõnu, et kas teed šnitsilt jälle selle oma sibulamöksiga vä.
Siis peaks kõik rahul olema.
Edit: pealkirja muutsin igaks juhuks kah ära. Et ilmselgelt selle sõna “puder” peale kulinaarselt erutunud käod rahuneks.
Perekooli kokandusrubriigis on jutumärgike tähtsam, kui asja sisu ja mõte.
Ma lihtsalt unustasin pealkirja jutumärgid panemata (esimese kommentaari lõpus olid nad siiski kohe olemas) ja käod lendasid nokkima.
Et mis krdi möksi jne.
Kuna nad ei pannud neid “viimaseid” lihtsalt tähele.
Või kuidas sina seda viga näed minus või kägudes, küsiks põnevalt?
(vastuseks palun rohkem kreatiivsust, kui kolm sõna)
0
-13
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 11 korda. Täpsemalt 06.06 16:50; 07.06 09:34; 07.06 19:25; 07.06 20:18; 08.06 15:51; 08.06 17:45; 08.06 17:55; 15.06 09:39; 20.06 11:37; 21.06 08:44; 21.06 12:17;
“Pudruks” nimetas seda seesama peakokk ja mitme resto omanik, kes selle “nipi” avaldas ja ilmselt ka leiutas.
Mul pole selle segu pudruks nimetamise vastu midagi, olgu puder, möks või riivsegu, kama kaks, mõttetu lihtsalt ühe sõna kallal norida.
Aga nüüd järsku räägid mingist peakokast (seesama?) ja mitme resto omanikust (kellest enne juttu polnud), kes sellist putru teeb.
Ja see sinu küsimus “Siinsetele meisterkokkadele küsimus: kus sellist “putru” kasutatakse?” oli lihtsalt mingi viktoriinilaadne või?
Et kes õige vastuse ära tabab, milleks “seesama peakokk” seda kasutab?
Tambin liha erinevate värskete maitsetaimedega või maitseainete seguga küll, aga sibul-küüslauk nende hulka ei kuulu. Kui tahan küüslaugumaitselist, siis panen värskelt lõigatud viilud praeliha tükkide vahele peale valmimist.
+8
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 06.06 22:11; 07.06 23:29; 19.06 23:28;
Väga kummaline teema. Küsimuse mõte on (ilmselt) lihtne, aga sõnastus nii veider. Ja ega väga ei saa aru ka, kuhu teemaalgataja tahab oma jutuga täpselt välja jõuda.
Ja ega väga ei saa aru ka, kuhu teemaalgataja tahab oma jutuga täpselt välja jõuda.
Ei tahtnudki kuhugi välja jõuda.
Lihtsalt head ja ülilihtsat (vblla ka geniaalset) lahendust laiemalt jagada ja pisut perekooli kulinaariarubriiki elavdada.
Ja ega nad (meisterkokad) ise neid oma nippe väga laialt ei levita.
Ei ole kohanud küll. Nad ei viitsi.
Neil on paraku ainult see teema, et “ma oskan söögitegemise rahaks pöörata”.
Eks see teema ja esimese postituse ülesehitus oli uudne ja segadust tekitav, aga kui mõte kohale jõudis, siis ega see idee iseenesest ei ole üldse paha!
Minule meeldib kotlettidesse panna seeni ja kuna ma pean need sinna peitma (laste eest), siis lasen nad nuimikseriga pudruks. Purustamise ajal olen sinna sisse visanud ka küüslaugu ja sibula, et kui juba nagunii masinat määrid, siis saab ühekorraga ka need hakitud ja tõesti, purustatult annavad paremini maitset välja kui hakituna.
+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 08.06 14:03; 09.06 11:07;
Minule meeldib kotlettidesse panna seeni ja kuna ma pean need sinna peitma (laste eest), siis lasen nad nuimikseriga pudruks.
See on ju sama hea või isegi veel parem idee!
Ma olen siiani ka vahel hakitud seeni pannud ja alati olen mõeldud, et ei viitsi neid nii peeneks hakkida, et nad näha ei oleks. Ja siis hakkavad tegelt kotletti pisut lõhkuma.
(omal, lollil, mikser kapis käeulatuses)
Lisaks seentele olen pannud ka natuke suitsuliha ja juustu kotleti sisse. Selle kompoti saaks vist ju samuti mikseriga peeneks lasta? (pole proovinud muidugi)
Ja tulemus ei olegi lõpuks enam mingi lihtne kotlet, vaid kulinaarne šedööver …mida kannataks peoõhtul külalistele serveerida.
Mingi mõnus kaste ja vähe teistmoodi garneering (a`la polenta) veel juurde teha.
+1
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 11 korda. Täpsemalt 06.06 16:50; 07.06 09:34; 07.06 19:25; 07.06 20:18; 08.06 15:51; 08.06 17:45; 08.06 17:55; 15.06 09:39; 20.06 11:37; 21.06 08:44; 21.06 12:17;
Küsin veel, et mis hetkel lisatakse šnitsilile sool-pipar?
Selle teemaga on vist täpselt nii nagu “õigesti praekartulite tegemine”
Ehk kõik 100 varianti, mis maailmas olemas on, ongi kõik õiged.
Mõni ei pane šnitslile üldse pipart, mõni jälle paneb. Mõni paneb neid enne tagumist (et need maitsed liha sisse lüüa; kile alla ja läbi kile siis lööb) mõni paneb pärast löömist.
Mõni kokk taob nii õhukeseks, et soola on ainult ühele poole vaja; mõni soolatab pärast tagumist põhimõtteliselt kahelt poolt ja siis juba õrnemalt.
jne.
Aga igal juhul ikka enne jahusse kastmist. Klopitud munale ka sipsa soola.
Aga põhiline: ära lihale soola unusta!
Ja kui unustasidki, siis naerata ja pane kõige lõpus ja teata, et just nii peab.
Elu.
+1
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 11 korda. Täpsemalt 06.06 16:50; 07.06 09:34; 07.06 19:25; 07.06 20:18; 08.06 15:51; 08.06 17:45; 08.06 17:55; 15.06 09:39; 20.06 11:37; 21.06 08:44; 21.06 12:17;
Minule meeldib kotlettidesse panna seeni ja kuna ma pean need sinna peitma (laste eest), siis lasen nad nuimikseriga pudruks. Purustamise ajal olen sinna sisse visanud ka küüslaugu ja sibula, et kui juba nagunii masinat määrid, siis saab ühekorraga ka need hakitud ja tõesti, purustatult annavad paremini maitset välja kui hakituna.
Eh, piilusin üle hulga aja kodunurka ja ka siin püütakse mingit intriigi üles keerata. Miks ometi?
Jah, loomulikult kasutan ma sibulat küüslauku toitude maitsestamiseks. Riivimine on küll liiga aeganõudev ja tülikas, lasen selle pisikese elektrilise purustajaga puruks ja kasutan. Nt liha maitsestamiseks. Või mingite pajaroogade või suppide põhjas – sel juhul lisan vahel purustamise ajal ka nt ingverit või tšillit. See on ju nii elementaarne nipp, arvasin, et kõik teevad nii. Ja selleks ei ole küll mingid peakoka õpetust vaja, et sellise asja peale tulla. 🙂
+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 19.06 13:05; 20.06 22:01; 20.06 22:04; 21.06 10:55;
Mõtlen, et mis vanuses ja elukogemusega see inimene on, kes riivib elus esimest korda sibulat ja küüslauku. Ning pärast seda teeb sellest perekooli teema kui mingist enneolematust avastusest, mis peaks peakokkade pärusmaa olema…