Esileht Tööelu, raha ja seadused. Tööandja ei soovi anda õppepuhkust! Vastus teemale: Tööandja ei soovi anda õppepuhkust!

Postitas:

Aga kas ta peab seda tegema just tööandja kulul,  oma praeguse ise valitud töö kvaliteedi ja töökaaslaste arvelt

See, et see tuleb teiste töökaaslaste arvel, on tööandja tegemata töö ja töötajate põhjendamatu vastutulek. See, et õppimine tuleb tööandja arvelt, on seaduses kirjas ja üks vähestest punktidest, mis töövõtja poole kaldu üldse on.

Mina olen ka töö kõrvalt mitmed aastad õppinud, tööga mitteseotud ala, uut eriala, aga õppepuhkust pole võtnud. Õpin päevases õppes ja lepin tööandjaga kokku mis päevadel-kellaaegadel saadaval olen. Ja neil aegadel koolis ei käi. Eks töökoht saigi nii valitud, et saaks kaht asja valutult ühendada. Aga kui inimene on sundseisus ja endale sobivamale tööle saamiseks peab uut eriala õppima ning seejuures õppepuhkust kasutama, siis pole vaja teistel õiendada, kui tema oma seadusest tulenevat õigust kasutab. Eks mõni kasutab seda õigust ka põhjendamatult, kuid mõni ju rohkem mängib töötegemist ka, ehk inimesi on igasuguseid ja ebasobivast töötajast on küllaltki lihtne seaduslikult vabaneda. Nii et las see õigus õppepuhkusele olla ja ilma üldise halvakspanuta.

+5
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 11.05 17:42; 12.05 00:38;
To report this post you need to login first.