Enne seda, kui tuleb ema hooldamise aeg, on meesterahval ja naisterahval ilmselt olnud mitu “kriisiolukorda”. On vaja olnud sind haigena aidata, sulle voodisse taskurätikuid ja vett tuua, on vaja olnud joosta apteeki ja tuua peavalutablett, on vaja olnud kassipoja okset koristada, haigele naisele poest tampoone osta, isegi lapse mähkmeid vahetada teinekord (mitte et ma pooldaks laste saamist, kui mees ei soovi lapse emaga isegi mitte abielluda).
Kui mees enne pulmi väljendab fuuuuuih nende mõtete vastu, siis ma ju ei seksi temaga, eks. Nii palju ju ometi enne pereelu loomist räägite, et aru saada, mida mees arvab vananemisest ja kas on nõus aitama. Mida ta arvab väikelastest ja oma vanaisast, kuidas ta meenutab oma vanu tuttavaid. Mis näoilme ta teeb, kui tuleb juttu mähkmevahetusest.
Vaata, esiteks on väikelapse mähkmete vahetamine ja täiskasvanud vanuri mähkmete vahetamine oluliselt erinevad asjad. Hais juba on erinev. Kombed, jõudlus, mass on erinevad. Teiseks, tampoonide ostmine on tühiasi – võtad riiulist hügieenilise karbikese, paned korvi, piiksutad iseteeninduskassas läbi – seal pole ei haisu ega löga. Taskuräti ja vee voodisse toomisega sama lugu. See on oluliselt lihtsam ja puhtam tegevus, kui täiskasvanud inimese tagumiku kasimine.
Kolmandaks ei pruugi enamikel paaridel enne abiellumist ette tulla olukordi, kus peaks teise okset koristama. Tervel täiskasvanud inimesel ei juhtu seda nii sageli.
Ja neljandaks ja põhiliseks – see, mida inimene RÄÄGIB enda võimete ja valmisoleku kohta kedagi aidata, ei maksa midagi, sest RÄÄKIDA saab kõike. Ma ei tea endagi kohta, kas ma oleksin võimeline oma emal tagumikku pühkima. Küll aga tean ma, et ükskõik kelle okse koristamine ajab mul minestuseni südame pahaks. Isegi kassi. Iseasi, et kassi okse on nii väike, et seda on põhimõtteliselt võimalik kiiresti ja mujale vaadates ära teha.
Niisiis, alati ei ole teise inimese võimekus ette teada ja kui võimekus tegelikule olukorrale alla jääb, siis on ka motivatsioon kerge kaduma. Ja ka seda ei tea alati ette.
Muidugi, kui üldised tendentsid on juba ette teada negatiivsed igasuguste hoolduskohustuste suhtes, siis jah, selle inimese saab oma elust välistada, aga pelgalt ilusa jutu peale lootma jääda… nunuh.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 26.01 22:54; 02.02 12:01; 02.02 15:35; 02.02 17:34;