Abikaasa ülitundlikus seisneb selles, et väga paljud asjad teda häirivad ja kohe nii, et ta saab tigedaks. Toon näiteid. Bensiinihais ajab pea valutama. Kui autos juhtub olema mõni bensiininõu või näiteks mootorsaag, siis sõidamegi aknad pärani. Minu jaoks ebamugav, kui külm õhk tõmbab autos. Lastest ei hakka rääkimagi. Igasugune müra ajab tal pea valutama. Temaga koos sõites muusika mängida üldiselt ei tohi autos. Või noh, muusika on veel ok, aga keegi raadios rääkida ei tohi. Ok, sellega ma olen päri. Ma ka seda mula ei kannata. Aga mul mees konkreetselt panebki tropid kõrva, kui sõidab mingi seltskonnaga autos. Siis ei sobi talle ükski müts pähe, sest need ajavad pea valutama. Kui toas on aknad õhutuse peal, siis tema jaoks on megaumbne ja juba pea valutab. Magamistoas peab aken olema pärani, aga see ei huvita teda, et mul on nii ikka päris külm. Kannatan ära ja nii kui mees hommikul on tööle läinud, lükkan akna koomale.
Lisaks on tal korralikud unehäired. Ta on enamus elust kõrvatroppidega maganud ja nüüd need põhimõtteliselt ei aita teda. Meil tekib probleem sellest, et tema läheb kell 9 õhtul magama, aga mina alles vaatan telekat ja hakkan asju järgmiseks päevaks sättima. Laps läheb ka alles pärast 9 magama. Eile tekkis sellest kisa, sest me lapsega vaatasime veel filmi. Panin küll hääle vaikseks, aga laps ikka pool-sosinal kommenteeris midagi ja juba mees tigedalt tuli ukse vahele, et kas me ei saaks vaiksemalt olla. No me olime. Ja oh seda tigedust, kui ma veel oma telefoni otsisin, kui koer julges korraks meie tuppa tulla ja siis veel üks koer akna taga haugatas paar korda ning laps hõikas “head ööd”. Mees oli püha viha täis, käratas lapsele ka veel midagi ja otsis oma unetablette ning soigus, et ei jää nendega ka magama. Kell oli selleks hetkeks 10 ja meil oli hommikuni jäänud magada 8h, mis on täiesti normaalne.
Hommikul mõtlesin, et äkki mees vabandab, et katus õhtul sõitma läks. Aga kus sa sellega. Hoopis mina olen egoist ja ei arvesta tema eripäradega.
Mul on nüüd küsimus, kas see on mingi psühholoogiline värk või mis? Ütlen kohe seda, et ajaga läheb asi hullemaks ja ta ise ka tunnistab seda. Noorena tal neid probleeme polnud. Eilse insidendi oleks saanud ära hoida, kui ta oleks meiega koos filmi lõpuni vaadanud. See kestis veel 15min. Ja me oleks kõik enam-vähem ühel ajal voodisse saanud. Mitte kell 9 vaid näiteks 9:45. Mees ei saanud lõpuks magada mitte meie pärast, vaid ta oli ennast juba üles keeranud, õige unehetk oli mööda läinud.
Kuidas sellist meest aidata? Ma saan tema murest ka aru, aga kogu tants ei saa käia tema järgi.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 11.01 13:56; 11.01 19:02; 13.01 14:01;