Ma ei saa ka aru, mis töid nii meeletult kodus peab kogu aeg tegema!
Mu meelest ka, võtke vabamalt.
Kodu lihtsalt on, kui ise ka mingi eriline põrsas pole, siis pole seal ka nii väga midagi “töötada”. Kogu see kodumajandus peaks ikka meeldiv protsess olema. Mul pole küll kodus kunagi mingeid nii meeletuid töid olnud. Kui ise suhtud rahulikult, siis teevad seda lapsed ka sinu eeskujul.
Kui nad väiksed olid, siis lihtsalt nägid kuidas vaikselt toimetasin ja tegin mida parasjagu teha oli vaja, mis seal ikka rapsida. Hakkasid ka sama moodi tegema. Mingit graafikut küll seinale ei kleebi mis kell keegi midagi peab tegema. Kes tahab see teeb mida tahab.
Kodu alati normaalne olnud, mingit erilist horrorit pole seal toimunud. Sätid nagunii ju kohe enda käe järgi ära nagu meeldib. Seega ka mingit tohutut kraamimist pole iga nädal vaja. Kodu suht korras nagunii, pesupesemine, kokkamine, loomadega jalutamine ja muu säärane käib nii nagu mõnus tundub, kedagi milleksgi ei sunnita ja lõppude lõpuks on inimestel, sh lastel, endal ka huvi teatud asjade ja tegevuste järgi ju.
Kui hakata sundima kedagi midagi tegema, siis selge, et tekib pigem vastumeelsus. Ei pea endale ka ette kujutama, et nii….nüüd on vere hinnaga vaja need tööd ära teha, muidu ma pole täisväärtuslik perenaine ja piisavalt ontlik. Ja kõigil peab oma kohustus olema jne. Milleks?
Ise pead ikka rõõmuga suhtuma sellesse, et kodus oleks mõnus ja siis tulevad need tehatahtmised ju ka iseenesest ning lapsedki näevad kuidas sa midagi teed ja õpivad. Pigem ikka huviga kommenteerida oma tegemisi ja lastelt nõu küsida vahel kuidas midagi teha oleks parem nende meelest ja ühiselt arutada, küll siis neis see huvi ka tekib. Koos peab tegutsema. Mitte sundima kedagi midagi tegema!