Lihtsalt infoks, et need täistera-tooted ei ole enamasti täisteratooted muu kui nime poolest.
Mille põhjal seda väidad?
Polegi öeldud ju, et 100% täistera, aga nt Täisterasepikus 54% täisterajahu (toote etiketi põhjal) on ikka kõvasti parem kui 100% valget nisujahu.
Või väidad, et isegi 54% on vahe?
Tooteetikettide põhjal loomulikult. 54% on suhteliselt hästi, aga siiski ei ole tegemist 100% täisterajahust (ega enamasti ka mitte lisaainete vabade) toodetega. Kõlavate nimetustega üritatakse inimesi vaid ostma meelitada.
Santa Maria täistera tortilla:
Jahusegu (nisu (65%), täistera nisujahu (27%), nisukliid (7,8%), vesi, rapsiõli, juuretisega nisutainas, niiskusesäilitaja (E422), sool, emulgaator (E471), paksendaja (E415), hape (sidrunhape), kergitusaine (naatriumkarbonaat), nisugluteen.
Eesti Pagari RUKKIsepik 😀
Nisujahu, vesi, idandatud rukkiterad (14%), rukkijahu (3%), odrajahu, pärm, rapsiõli, rukkihelbed (1,5%), suhkur, nisuvalk, keedusool (1,1%).
jne