Mina kasvatan oma poegi selliselt, et nad pesevad oma pesu ise, oskavad süüa teha ja koristavad ka ise. Vanemast pojast ongi täiesti turske mees kasvanud, ei ole mingi Conchita. Imelik vaadata? Palju imelikum oleks vaadata, kuidas turske mees diivanil vedeleb, samal ajal, kui ta naine üksinda tolmuharja ja panniga rabeleb.
Ning jah, elan linnas korteris, oma maatükki mul pole, mingeid kraavikaevamisaktsioone meie peres igapäevaselt ei esine. Mis teha. Sellegipoolest ei jäta ma “meestetööde” puudusel oma poegi diivanile vedelema.
Muide, kappi kokku kruvima ja voodile uut põhjalalauda saagima õpetasin ma neile ka ise. Isa on pildilt omal valikul lahkunud, mis mul üle jääb. Ja oleksin õpetanud ka tütrele, kui mul selline oleks.
Seda, et OMA riided ja asjad tuleb ise ära panna, OMA mustad riided ise kohe mustapesukasti tuua, OMA kapp ise korras hoida, OMA mustad nõud ise ära pesta, enda järelt asju vedelema jätta ei tohi – sellist elementaarset enesehooldust tuleb niikuinii õpetada kõigile lastele.
Mis aga puutub kaaslase valimise oskust, siis olen sügavalt veendunud, et mingi pläägutamine: “naine/mees võta selline ja selline aga mitte mingil juhul selline” on absoluutselt kasutu üritus. Ma saan ainult õpetada üldinimlikke väärtusi, kuidas mu lapsed neid rakendavad, on juba küll nende valida.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 26.05 10:18; 26.05 12:24; 26.05 12:39;