Näiteks kui söön kausikese frikadellisuppi, siis kuidas seda arvestada? Kas saan kusagile sisestada “frikadellisupp” või peab iga koostisosa eraldi arvestama? Päris raske tundub välja arvutada, mitu grammi kartulit, porgandit või puljongit on just minu supiportsu sees. Kuidas üldse soojade toitude puhul kaloreid arvestatakse? Kui komponended on eraldi, on lihtne (nt kana ja riis), aga kui on tegu suppide, hautiste, kastetega, siis tundub päris raske arvutada, mitu grammi ma just ühte või teist köögivilja või kastet just söön.
See programm mida mina kasutasin lubab ise toite lisada. Supi kalorid on ju ka võimalik välja arvutada, panedki 200g keedetud kartuleid, pakk frikadelle, 100g porgandit, 4g soola, 1 liiter vett näiteks. Võid ju valmis supi ka ära kaaluda (pott eelnevalt kaalutud) ja siis konkreetse portsu, mille endale taldrikusse tõstsid. Peaks saama ligikaudse koguse kätte küll. Oletad lihtsalt, et kõik komponendid on sinu portsus ühtlaselt jagunenud.
Mina kasutasin näiteks kellegi juba varem lisatud must kohv x kalorit, lusikatäis mett y kalorit. Oleks võinud selle ka eraldi salvestada kohv meega. Minu meelest ise tehtud toitudega on just lihtne. Kui kusagil külas käid ja näiteks toorjuustukooki sööd, siis on palju raskem aimata, kui palju kaloreid võõrustaja oma koogi sisse pani. Mina olen sellisel juhul mingit suvalist toorjuustukooki kasutanud, kaalu õpib üsna kiiresti silma järgi hindama kas on 100 või 200 grammi näiteks.
Ega juuksekarva ei maksa ka lõhki ajada, nii nagu sissesöödud kalorid on natuke tunde järgi, niisama arvutab ka programm sinu kulutatud kaloreid mingi ühtse ligikaudse valemi järgi.