Suurperede emasid ootab väiksem pension ainult siis, kui nad tööl ei käi. Iga lapse eest saab väikelapseeas pensionistaaži ja pensionilisa.
Olgem täpsed, iga 1991-2012 sündinud lapse eest arvestatakse pensionile juurde 3,5 aastahinde suurune pensionilisa. Pensioni aastahinne on praegu 8.7 eurot. Seda summat saab kasutada vaid 1 vanem. Tundub ikka hea diil, mis? Eriti arvestades, et need lapsed genereerivad riigile miljonites maksutulu.
suurperede lapsed ei genereeri mingeid miljoneid maksutulu, vaid jätkavad pigem kodust kaasa saanud mustrit sünnitada suur pesakond ja elada toetustest 🙁 valdav osa neist pole saanud korralikku haridust, sest vanemate rahakott ei võimalda seda, seega lootust heale töökohale neil eriti pole. madalapalgalist tööd ka teha ei viitsi, sest toetustest saab sama suure summa kokku
Millele seda väites tugined? Sinu enda hinnang või on ka fakte näidata?
Meil siin oli üks suurpere, kas 6 või isegi rohkem last. Pere oli tõesti üsna vaene ja ma ei tea, kas pereema tööl käis või mitte, aga lapsed olid töökad ja läksid riburadapidi ülikooli. Ülikool on juba päris tükk aega tasuta, keskkool ega kutsekool pole meil kunagi tasuline olnud.
Sellest ei hakka kirjutamagi, et minu tutvusringkonnas on suurpered töökad, andekad, haritud ja majanduslikult päris heal järjel (arstid, IT-töötajad, teadlased, ettevõtjad jne).
Ma ei tea ka mitte ühtki suurpere, kus selline muster oleks. Küll aga võin päris mitu näidet tuua, kus lapsed on väga edukad. Nt üks kolme tütrega pere. Seal suguvõsas mitu põlve enamik olnud arstid või advokaadid. Sellest perest vanim on lasteneuroloog, keskmine jurist ja muusikalinäitleja, noorim jurist. Kõik kolm on ka imeliselt andekad muusikas, laulavad suurepäraselt ning mängivad mitmeid instrumente sh isegi nt orelit. Teine pere – samuti kolm tütart. Üks on õpetaja, teine personalijuht ja kolmas kokk, kel on enda edukas restoran.
Toetustest elamine… Keegi tõesti kujutab ette, et ainult toetustest annab elada? Toetused on abiks, põhisissetulek tuleb ikkagi töökohast. Enamikel inimestel ei piisa sellest suurperetoetusest isegi selleks, et ainuüksi üür/laenumakse+kommunaalid ära maksta, aga sinna lisandub vähemalt samas summas muid kulusid ja sedagi siis kui väga tagasihoidlikult elada.