Seetõttu on ka Eestis üks suuremaid palgalõhesid. Lastehoolduspuhkust ei jagata võrdselt mehe ja naise vahel ja naiste puhul pole teada, et millal nad siis üldse tööle tagasi tulevad.
Võibolla on Eestis palgalõhe just selle tõttu, et mehed ei saa naistega võrdseid võimalusi. Naistele antakse esimesena võimalus saada osa perehüvitistest ning hiljem peab mees saama naiselt nõusoleku, et neid saada. Tulemus on, et kõiki perehüvitisi käsitletakse vaikimisi emadele ettenähtud tuluna ja mehi, kes arvavad et võiks sellest osa saada, süüdistatakse naiste väljateenitu omastamis-püüdes . Ja kuhugi tööle kandideerides saavad naised küsida väiksemat palka, kuna neile laekub ju riigipoolt igakuine palgalisa. Samamoodi eeldatakse, et vaikimisi kuulub lastepealt saadav tulumaksutagastus ja varasem pensionile pääsemine ja pensionilisa naistele. Ime pole, et mehed peavad rohkem palka küsima.
Aa, tõesti, ma arvan jälle, et suur põhjus on inimestes, kes lükkavad lasteaksvatamise üleni emade kraesse
Kogemuspõhiselt mitte ei lükata laste kasvatamist emade kraesse, vaid noored emad jälgivad kullipilguga isade lastega tegelemisi, et siis vähimagi “vea” korral isa lastega tegelemast eemale tõrjuda. Täpselt sama toimub lasteaedades ja koolides. Mul kulus aastaid et veenda oma laste lasteaiaõpetajaid, et mina olen see, kes lapsi toob ja viib ja riietab ja kellega tuleb asju arutada ja kes tuleb haigele lapsele järgi ja on haige lapsega kodus. Ning ei – need lasteaiaõpetajad ei olnud kurjad patriarhaatlikud mehed. ikka naised ise on need, kes mehi lastega tegelemast tõrjuvad.
Võib-olla palgalõhe ka siis väheneb.
Palgalõhe vähenebki ja päris kiiresti. Põhjus tõenäoliselt selles, et noored naised massiliselt ei saa lapsi, vastavalt ei saa peretoetusi ja peavad toime tulemiseks küsima samamoodi kogu eluks tarviliku sissetuleku tööandjalt. Ka on naised need, kes on hõivanud olulise osa kõrghariduse omandamise kohtadest ja vastavalt kõrgharidusega seotud kõrgepalgalistest stabiilsetest töökohtadest.
Mees, kes ära jookseb, on luuser …
Kaheksal juhul kümnest algatab lahkumineku naine. Üheksal juhul kümnest, kui naisel on kõrgharidus. Ja põhjus pole mitte niivõrd meeste liiderlikuses, vaid selles, et naistel pole meest koju vaja. Kodutööd on piisavalt lihtsaks muutunud, et neid saab ka töö kõrvalt teha. Kui midagi rasket vaja teha, siis on lihtsam vastav teenus tellida. Riik annab toetusi ja kohustab laste isa(sid) lastele elatist maksma ka siis, kui pole abielus oldudki. Naiste elu on tehtud piisavalt mugavaks, et saab ka ilma meheta hakkama. Ole ainult hakkaja oma õigusi nõudma.
Muuseas kerkib küsimus, et kui mehed nii harva kalduvad olema need, kes ise omal soovil suhtest lahkuvad, siis kui halvad peavad meeste vastu olema need naised, kelle juurest ära minnakse.