Sa endiselt ei vasta küsimusele, et mis takistab teil välja kolimast ja omaenda kodu ostmast/üürimast?
Siis säästaksite selle 40 eurot kommunaalide raha, mida ämm teile praegu ei maksa (ja saaksite 800 eurot üüri maksta, et samalaadses korteris elada).
Kui Sa piisavalt tähelepanelik oleksid, siis ehk oskaksid lugeda, et eelnevalt mainisin, et tegeleme sellega. Mees rääkis ka täna õhtul ämmaga ning ta polnud sellest üldse vaimustuses, et me otsustame lahkuda ning seda ka esimesel võimalusel. Ma ei hakanud praegu õli tulle valama ning pakkuma mingisugust üüriraha vōi muud sellist. Nüüd tundub, et õhk on veel pingelisem kui ennem. Tõesti ei saa aru mida inimene lõpuks enam tahab.
Tegelikult täitsa eluline lugu. Paraku ongi inimesed (väga paljud!) sellised otsustusvõimetud, et õieti nagu ei teagi ise ka, mida tahavad. Nii nagu on, ei sobi ja lahendused ka ei meeldi.
Kunagi nooremana on mu enese emaga ka umbes sarnane teema läbi elatud. Olime noored, kui abiellusime, ja hakkasime otsima endale oma kodu. Kui mu ema sellest kuulis, siis sattus lausa hüsteeriasse, hädaldas ja nuttis, et tema küll ei ole nõus jääma üksinda suurde tühja majja, tema kardab jne. Tahtis hirmsasti, et me sinna tema juurde jääksime ja lubas maad ja ilmad kokku. No jäime siis. Kuid peagi algasid imelikud arengud. Mu ema hakkas meile keelama osa ruumide kasutamist, nt ei lubanud ta meil viibida elutoas. Või kui istusime argipäevaõhtul köögis ja olime just lõpetanud õhtusöögi, tuli ema kööki ja hakkas meiega riidlema, et mis me siin istume, kadugu me ära oma tuppa!
Leidsime ennast väga keerulisest situatsioonist – mu ema ei lubanud meil omaette elama kolida, kuid samas ei lubanud ta meil majas kasutada isegi üldisi ruume. Kui proovisime rääkida, hakkas ta ainult kisendama. Lugu lõppes muidugi sellega, et otsisime endale oma kodu. Siis oli emal muidugi suur nutt ja rahulolematus, aga ta pidi sellega toime tulema.
Nii et minu kogemustel mingisugune ilus “rääkimine” ei pruugi tulemust anda. Kui te ise tunnete, et olukord seal ämmale kuuluvas korteris on hapuks läinud, langetage ise see otsus ja kolige ära.