Minul 11+5 ja rasseduse tunnused kõik kadunud. Varem olid pidevad gaasivalud ja iiveldus, aga nüüd ei midagi. Tekib vaikselt hirm, et kas kõik on korras. Oscar uh on alles järgmise nädala keskel.
Trügin teemasse. Ise ei oota septembribeebit, aga loen ka teiste teemasid. Mul olid ka ilmselt enamus sümptomeid vahemikus 6-12 nädalat. Teine trimester oligi kõige kergem olla, siis kadus iiveldus jmt ära.
Kindlasti on kõik hästi ja ole ise rahulik! Muretsemine ei ole hea sulle ega lapsele. Kui aga midagi juhtub, siis kindlasti mine kontrolli. Aga eks mõnevõrra selline mure, et kas kõik on korras, käib ilmselt terve raseduse meiega kaasas.
Ma tunnen ka siiralt kaasa käole, kelle rasedus katkes. See on kohutavalt valus, aga ei ole vaja siiski lisaärevusse ajada teisi.
Mina nt doplerit ei tahtnud osta. Mõtlesin just, et tekitan endas lisastressi nende südamelöökide otsimisega ja saan veel ehmatuse, kui ei leiagi. Aga eks see on ka väga subjektiivne – nende leidmine võib ka anda ju rahu.
Mina ostsingi doppleri just sellepärast, et ma juba arvasin, et on peetunud ja sellepärast oli mul südamerahu vaja. Ma ei ole iga rasedusega seda ostnud ega kasutamud, aga seekord juba tundsin, et vajan. Ja jumal tänatud, et see mul olemas oli, muidu oleks ikka väga suur šokk olnud, kui lähed oscarisse lootuses lapse sugu teada saada, aga saad teada, et juba kuu aega surnud olnud. Iga täiskasvanud inimese saab ju aru, et ühe kogemus ei tähenda, et kõigil nii läheb, enamasti läheb kõigil siiski hästi. Muidugi irooniline, mulle ämmakas muudkui rääkis, et peetumised pole nii tavalised, et sellepärast muretsema peab, aga kui nuttes ta kabinetti tableti järgi läksin, siis rääkis vastupidist juttu, et ikka igaühel võib juhtuda ja sa pole ainus jne. Mind ajabki kõige rohkem närvi, et mu rasedus oli juba arvele võtmisest nädal aega varem peetunud ja ma käisin ta juures kokku 3 korda, iga kord ütlesin, et asi pole õige, iga kord ignoreeris ja naeris mu välja. Mida aeg edasi puhastusel, seda hullem see on, platsenta areneb edasi ja see, mis sealt pärast välja tuleb, on õudne. Kuu aega varem oleks see märksa lihtsam olnud.
Loomulikult enamusel lähebki teisest trimestrist paremaks, aga kui ikka tunne on kehv ja muretsed, siis see ka kuidagi kasulik pole. Mul oli näiteks vererõhk iga kord kõrge, sest ma olingi igal vastuvõtul närvis. Ämmakas ütles, et mis sa selle peetumise pärast nii väga muretsed, et kas mul on kunagi olnud, ja et teda paneb see vererõhk rohkem muretsema. Et kindlasti on mul eluaeg liiga kõrge olnud jne. Enne Oscari uh oli mu ülemine vererõhk üle 180, kui õigesti mäletan, siis korra oli 186. Kodus pärast mõõtes oli täiesti normis, sest rahu oli maa peal, nüüd muidugi üldse mingi 80/60 jms.
Ma lihtsalt tahangi öelda, et osta doppler, kindlasti kuuled südametööd ja saad rahus rasedust nautida, mitte ei pea iga päev paanitsema, et miks nii hea olla on. Ma ei rääkinud oma rasedusest mitte kellelegi, sest kogu aeg vasardas peas, et asi pole õige ja see ei lõppe hästi.