No mis sa eeldad ja plärtsud. Kanasupi tegemist pole ma kunagi kuskil teemas kommenteerinud, sest seda suppi tõesti ei tee ise. Kuid minu kõrvale tundub täiesti normaalne kogus kolm suurt koiba kanasupi jaoks. Valet inimest sõimad. Muidu tean söögitegemisest ikka üht-teist, tänan muretsemast, ja koorene lõhesupp on menüüs korra kuus kindlasti. Ja selles, et kalaliha peaks supis sisalduma rohkem kui vaid supikogust saadav, jään oma seisukohale:) Pealegi puljongi tarbeks keedad sa ju kala supikogu piisavalt kaua, et see vähene liha, mis seal küljes, on juba turvas. Kalaliha lisad ju vahetult enne tule mahakeeramist supi sisse, et oleks hõrk ja mahlane.
Ei ole see, kellele vastad, aga arvan sama, mis temagi. Väga häid teadmisi sul supi keetmisest ei ole.
Kalasupikogu ei keedeta tunde erinevalt sea- või loomakondist. Kalasupikogu keedetakse 20-30 minutit. Ja selle ajaga ei muutu kalaliha söödamatuks pudiks.
Lisaks, sina räägid kooresest lõhesupist, kuhu pannaksegi kalafileest noaga lõigatud suured kalakuubikud. Minu teada, seda suppi kala supikogust üldse ei keedetagi. Ja selle supi sisse rootsude küljest nokitud liha tõesti ei panda. Teised aga rääkisid hetkel supikogust keedetud kalasupist, mida tehakse teistmoodi ja mille konsistents on teistsugune.
Kui plärtsumisest ja sõimamisest rääkida, siis solvavaid kommentaare oled siin teemas jaganud siiski sina. Just sina hakkasid siin teiste söögitegemise oskusi ja teadmisi halvustama. Seega, sa ei saa ju pahaks panna, kui sulle samas toonis vastatakse.
Loomulikult tehakse ka koorese lõhesupi põhi ikka kalapuljongist st supikogu keetmisest!
Ära sinagi halvusta minu teadmisi ja oskusi, seda sa ilmselt ei Raju, onju.
Tean suurepäraselt, kaua kalapuljongit keedetakse. 30-40 min maksimum tõepoolest. Ja kala liha on selle ajaga turvas. Absoluutselt kindlasti.
Kala vajab paar minutit keevas supis, et valmida.
Vastan siis sulle sinu keeles – tundub, et hoopis sina ei tea suurt hea söögi valmistamisest, kui kala tõepoolest pool tundi keedad ja leiad, et see on just paras oma küpsusastmes ja maitseomadustes.
Aga targem annab järele. Olen nõus, et kokkuhoiu võtmes minu söögivalmistamine ei kõneta. Aga minu jaoks on vahe, kas supi paksus tuleb riisist vms täitematerjalist (paljud oponeerivad, et supp niigi paks, riis, makaronid ja juurikad umbe läksid supi sisse ju, ja supilusikatäis kala v liha ongi kohane) või kvaliteedist. Igaühele oma.
PS. Ei fileeri kalu ise, toon kaluri käest otse värsket, tema kui proff fileerib ja ei ütleks, et seal hullult liha selgroo küljes vedeleb. Ehk siis error võib olla ka selles, kuidas näeb fileeritud supikogu välja minu silmis ja seda ise tegevate perenaiste silmis.