Kasutatud auto liisingu intress ei ole 1.89%. See on uue auto intress.
Mul ju on, nagu ennist kirjutasin.
Kasutatud auto liisingu intress ei ole 1.89%. See on uue auto intress.
Mul ju on, nagu ennist kirjutasin.
Ma ei ole nõus ostma pisikesi plastpakendeid ( Rakvere hakkliha mustad karbid ntx), vaid nn vabrikupakend tuleb kõne alla.
Mis on vabrikupakend, kuidas see välja näeb?
Suur, kuhu 3 kilo hakkliha sisse mahub.
Enamasti avatakse pakend letimüügiks. Kuna mul on suur pere, ostan terve vabrikupaki, mitte 4×500 plastkarbis hakkliha v viinerit
Nojah, enamik inimesi teeb kala supikogust (pea ja selgroog) siiski vaid kalapuljongi. Ning siis selle puljongi peale kalasupi, kus lisaks köögiviljadele ka fileejagu kalaliha tükke.
Fileejagu kalaliha supi sisse? Kui sa just tervele vallale suppi ei keeda, siis ilmselt sööte seda noa ja kahvliga?
Kasutatud auto liisingu intress ei ole 1.89%. See on uue auto intress.
Mul ju on, nagu ennist kirjutasin.
Aga sul ei ole ju kasutatud auto, mis maksab 15 000 eurot, vaid uus auto, mis ilmselt maksab rohkem.
Fileejagu kalaliha supi sisse? Kui sa just tervele vallale suppi ei keeda, siis ilmselt sööte seda noa ja kahvliga?
Kalasupi sees peab kala ikka olema, mitte nii nagu siis üks keetis 5 LIITRIT KALASUPPI ühest lõhe peast ja selgroost.
Fileejagu kalaliha supi sisse? Kui sa just tervele vallale suppi ei keeda, siis ilmselt sööte seda noa ja kahvliga?
Kalasupi sees peab kala ikka olema, mitte nii nagu siis üks keetis 5 LIITRIT KALASUPPI ühest lõhe peast ja selgroost.
Ära otsusta teiste eest! Minule näiteks ei meeldi LIIGA palju liha või kalaliha supi sees.
Ära otsusta teiste eest! Minule näiteks ei meeldi LIIGA palju liha või kalaliha supi sees.[/quote
Sveitsi sõltumatu uuringuinstituudi andmetel soovib 93% inimestest, et kalasupi sees oleks kalafilee tükke tunda ja et neid saaks mitmeid kordi lusikaga suhu panna. Jääb 7% inimesi, kes seda oluliseks ei pea ja sina kuulud ilmselt nende hulka.
Sealt selgroo küljest tuleb piisavalt tükke. Meie teeme 3,5 liitrises potis neljale inimesele ja ühesst kalas tuleb täiesti ideaalne kogus kala. Ilmselt sa lihtsalt ei oska kalasuppi keeta, et lisaks fileerimise ülejääkidele pead veel kilose filee supi sisse lõikama.
Kalasupi sees peab kala ikka olema, mitte nii nagu siis üks keetis 5 LIITRIT KALASUPPI ühest lõhe peast ja selgroost.
Kas sina keedad suppi 1 liitri kaupa?
Tegin üleeile just suppi, võtsin 8-liitrise poti. eriti midagi sinna sisse justkui ei pannud, lihtsalt seda, mida sügavkülmiku või külmkapi sorteerimisel ette jäi: 1 suur sibul, 3 porgandit, veerand pakki mingeid sügavkülmutatud juurikate paki lõppu, peotäis sügavkülmutatud rooskapsaid, matseaineid, 2/3 klaasi riisi, 8 lihapalli, mis omakorda väiksemaks hakkisin.
Silma järgi vaadates tuli ca 6 liitrit väga paksu suppi, nii et enne, kui lauale andsin esimestele sööjatele, keetsin kiirkeedu kannuga keeva vett kiiresti lisaks, et oleks ikka supp, mitte puder. seega kokku tuli sellest 8st lihapallist ka 7 liitrit suppi kokku, ometi jätkub kolmeliikmelisele perele selleks kolmeks lõunasöögiks, sest juurikaid ja riisi oli lisaks lihapallidele ju ka sees.
Tegin üleeile just suppi, võtsin 8-liitrise poti. eriti midagi sinna sisse justkui ei pannud, lihtsalt seda, mida sügavkülmiku või külmkapi sorteerimisel ette jäi: 1 suur sibul, 3 porgandit, veerand pakki mingeid sügavkülmutatud juurikate paki lõppu, peotäis sügavkülmutatud rooskapsaid, matseaineid, 2/3 klaasi riisi, 8 lihapalli, mis omakorda väiksemaks hakkisin.
Tundub, et lähebki üksteise üle trumpamiseks. Varsti ilmub järgmine kägu, kes teatab, võtsin 12 liitrise poti, panin sinna pool sibulat, peotäie riisi, kolm kartulit, ja 300 g hakkliha. Silma järgi vaadates sai päris paks supp. Meie perele jätkub sellest viieks lõunasöögiks.
Kas on ikka vaja siin teemas niimoodi kiidelda ja üksteist üle trumbata?
Kas on ikka vaja siin teemas niimoodi kiidelda ja üksteist üle trumbata?
Mismoodi sa ometi seda saad kiitlemiseks ja uhkustamiseks pidada, kui keegi kirjutab, kuidas tema kaheksa lihapalliga PLUSS kõvasti osavaid lisandeid supi sai tehtud. Mis selles uskumatut on?
Kiitlemiseks saaks vast ikka pidada seda, kui keegi ütles, et pagana rotid, mul kulub üks faasan ja kaks parti ühe poti supi peale, aga sööma peab ettevaatlikult, sest eralennukis võib turbulents olla ja siis võib supp loksuda naaritsakasukale.
Mis Uhkustamist sa näed, kui keegi räägib, kuidas tema säästab. Muide, selle koguste kirjelduse järgi postituses, mille peale sa leili läksid, ütleb minu kui endise koka silm, et tuleb päris tummine. Kui just lihapallide all minifrikadelle ei mõelda, aga vast mitte, sest neid kirjutaja tükeldas.
Muide, selle koguste kirjelduse järgi postituses, mille peale sa leili läksid, ütleb minu kui endise koka silm, et tuleb päris tummine. Kui just lihapallide all minifrikadelle ei mõelda, aga vast mitte, sest neid kirjutaja tükeldas.
No ta pani lihtsalt liiga palju riisi, kui pidi pärast kannust keeva vett juurde valama, et puder ei oleks. 8 lihapalli 8 l supi peale teeb 1 lihapalli liitri kohta- nojah, mina seda liha sisaldavaks supiks ei nimetaks. Seda enam, et lihapallis on liha vaid nimetuses, tegelikult on see mingi lihamaitseline jahu – ja sojaplönn.
See on riisi-köögiviljasupp, mis sealt tuli.
Seda enam, et lihapallis on liha vaid nimetuses, tegelikult on see mingi lihamaitseline jahu – ja sojaplönn.
Oota. Mis paneb sind nii veendunult väitma, et need polnud tema enda tehtud lihapallid? On meiegi peres lihapalle tehtud, suuruses diameetriga ehk 4-4,5 cm ja kui neist isu otsas, siis on viimaseid pale pudistatud või hakitud ja teiste lisanditega lihapiruka sisse.
Mismoodi sa ometi seda saad kiitlemiseks ja uhkustamiseks pidada, kui keegi kirjutab, kuidas tema kaheksa lihapalliga PLUSS kõvasti osavaid lisandeid supi sai tehtud
Teema oli kokkuhoiunippidest. Iseenesest on kokkuhoid ka see, et kui ma võtan 8 liitrise poti, panen sinna sisse pool klaasi riisi, pool sibulat, kolm kartulit ja keedan sellest “maitsva ja tummise” supi, mida jätkub perele x söögikorraks. Tehniliselt võttes olen ju raha kõvasti kokku hoidnud, kas pole? Tegelikult keedeti sarnaseid suppe Siberis stalinlikes vangilaagrites ja inimesed sõid neid aastaid. Kas me peaksime 2021 aastal selliseid kokkuhoiunippe ikkagi jagama, kiitlema, üksteist üle trumpama- selles on küsimus?
Ma ei tea, kas ma nüüd selgitasin piisavalt hästi, aga ma proovisin.
On meiegi peres lihapalle tehtud, suuruses diameetriga ehk 4-4,5 cm
Pingpongipalli läbimõõt on 4 cm. Üks sellise lihapall liitri vee kohta, no ma ei tea, kas tänapäeval peaks oma kallist perekonda kiusama sellise lahja supi keetmisega?
On meiegi peres lihapalle tehtud, suuruses diameetriga ehk 4-4,5 cm
Pingpongipalli läbimõõt on 4 cm. Üks sellise lihapall liitri vee kohta, no ma ei tea, kas tänapäeval peaks oma kallist perekonda kiusama sellise lahja supi keetmisega?
Kas sa tead, palju on liiter? Ja mida sa selles kontekstis pead silmas sõna lahja all? Kui vedelikus on oluliselt rohkem hakkliha, siis on selle nimi hakklihakaste. Või kautatud riis hakklihaga. Kirjutaja ju kirjeldas, mida kõike ta veel sinna lisas. Ära tühja kiusle, tee oma Marcus-Carlosele kasvõi sellist suppi, et kilo veiseliha pannakse potti koos klaasitäie veega ning lisandiks on veerand kartulit ja pool kilo seapekki – no et poleks lahja.
Mismoodi sa ometi seda saad kiitlemiseks ja uhkustamiseks pidada, kui keegi kirjutab, kuidas tema kaheksa lihapalliga PLUSS kõvasti osavaid lisandeid supi sai tehtud
Teema oli kokkuhoiunippidest. Iseenesest on kokkuhoid ka see, et kui ma võtan 8 liitrise poti, panen sinna sisse pool klaasi riisi, pool sibulat, kolm kartulit ja keedan sellest “maitsva ja tummise” supi, mida jätkub perele x söögikorraks. Tehniliselt võttes olen ju raha kõvasti kokku hoidnud, kas pole? Tegelikult keedeti sarnaseid suppe Siberis stalinlikes vangilaagrites ja inimesed sõid neid aastaid. Kas me peaksime 2021 aastal selliseid kokkuhoiunippe ikkagi jagama, kiitlema, üksteist üle trumpama- selles on küsimus?
Ma ei tea, kas ma nüüd selgitasin piisavalt hästi, aga ma proovisin.
Esmalt sa liialdad suhteliselt saamatult. Õigemini vähendad kirjutanu postituses toodud koguseid.
Teiseks on mõnel päeval vähema liha söömine tervisele kasulik. Proovi kasvõi kord kuus vähendada lihakogust. Jah, hoiad raha kokku, aga säästad ka tervist.
Kolmandaks – ikkagi – kus pagan sa siin kiitlemist näed?
Kui ma kirjutan, et mõned korrad kuus me mehe ja täiskasvanud pojaga joome lõunaks ja õhtuks üldse ainult ise metsast korjatud taimeteed ja sööme veega keedetud kruubiputru võisilmaga, sest jubedalt maitseb, siis sinu arvates ma eputan ja kiitlen? Sul on selle kiitlemisega mingi kiiks, see sõna on sul kuidagi peas vale tähenduse saanud.
Ma ei vähenda mingeid koguseid, mõtlesin ise lambist näite välja. Kruubiputru korra nädalas on ok süüa. Ma ise ei pea toidu arvelt kokku hoidma. Mul on normaalne tõõkoht ja teenistus. Ma ei soovita liha sõõmist oluliselt piirata. Kui mees ei saa piisavalt liha süüa, siis võib ta hakata kodus naist peksma ja see ei tule just pereelule kasuks. Lugesin äsja selle kohta ühte sõltumatut saksa teadlaste uuringut.
Kui mees ei saa piisavalt liha süüa, siis võib ta hakata kodus naist peksma ja see ei tule just pereelule kasuks
Taevas küll, oh saatus, ütle mulle, miks sa mu teele sel eluetapil sellise katsumuse saatsid? Millega olen ma su silmis, oh saatus, patustanud, et sa mulle sellise kurja lõksu seadsid ning mind sellise inimesega vestlusesse paiskasid….
Ära tühja kiusle, tee oma Marcus-Carlosele kasvõi sellist suppi, et kilo veiseliha pannakse potti koos klaasitäie veega ning lisandiks on veerand kartulit ja pool kilo seapekki – no et poleks lahja.
Ma ei saa talle enam süüa teha. Me lahutasime juba eelmiste jõulude aeg oma abielu ja minu teada kolis ta üldse peale seda välismaale elama. Aga ma jagan parem ühe hea kokkuhoiunipi. See eeldab, et su ema, isa, äi, ämm elavad maakodus ja tegelevad põllumajandusega. Nad sügisel pakuvad sulle kartulit, punapeeti, kõrvitsat, porgandit, kaalikat, kapsast, lisaks sissetehtud hoidiseid. Neid ei maksa kunagi ära põlata, vaid need tuleb tänuga vastu võtta. Sellest sünnib kena kokkuhoid, sest sellevõrra peab poest ostma ju vähem. Kirsile tordiks on see, kui need inimesed teevad ka koduveini. Siis ei pea veinipoodi aasta otsa külastama, vaid head kesvamärjukest saab pool aastat tasuta nautida. Kogu sellele kraamile tasub sõita järele tööandja autoga ja tööandjalt saadud tasuta kütusega. Siis tuleb kokkuhoid veel suurem
No mis sa eeldad ja plärtsud. Kanasupi tegemist pole ma kunagi kuskil teemas kommenteerinud, sest seda suppi tõesti ei tee ise. Kuid minu kõrvale tundub täiesti normaalne kogus kolm suurt koiba kanasupi jaoks. Valet inimest sõimad. Muidu tean söögitegemisest ikka üht-teist, tänan muretsemast, ja koorene lõhesupp on menüüs korra kuus kindlasti. Ja selles, et kalaliha peaks supis sisalduma rohkem kui vaid supikogust saadav, jään oma seisukohale:) Pealegi puljongi tarbeks keedad sa ju kala supikogu piisavalt kaua, et see vähene liha, mis seal küljes, on juba turvas. Kalaliha lisad ju vahetult enne tule mahakeeramist supi sisse, et oleks hõrk ja mahlane.
Ei ole see, kellele vastad, aga arvan sama, mis temagi. Väga häid teadmisi sul supi keetmisest ei ole.
Kalasupikogu ei keedeta tunde erinevalt sea- või loomakondist. Kalasupikogu keedetakse 20-30 minutit. Ja selle ajaga ei muutu kalaliha söödamatuks pudiks.
Lisaks, sina räägid kooresest lõhesupist, kuhu pannaksegi kalafileest noaga lõigatud suured kalakuubikud. Minu teada, seda suppi kala supikogust üldse ei keedetagi. Ja selle supi sisse rootsude küljest nokitud liha tõesti ei panda. Teised aga rääkisid hetkel supikogust keedetud kalasupist, mida tehakse teistmoodi ja mille konsistents on teistsugune.
Kui plärtsumisest ja sõimamisest rääkida, siis solvavaid kommentaare oled siin teemas jaganud siiski sina. Just sina hakkasid siin teiste söögitegemise oskusi ja teadmisi halvustama. Seega, sa ei saa ju pahaks panna, kui sulle samas toonis vastatakse.
Loomulikult tehakse ka koorese lõhesupi põhi ikka kalapuljongist st supikogu keetmisest!
Ära sinagi halvusta minu teadmisi ja oskusi, seda sa ilmselt ei Raju, onju.
Tean suurepäraselt, kaua kalapuljongit keedetakse. 30-40 min maksimum tõepoolest. Ja kala liha on selle ajaga turvas. Absoluutselt kindlasti.
Kala vajab paar minutit keevas supis, et valmida.
Vastan siis sulle sinu keeles – tundub, et hoopis sina ei tea suurt hea söögi valmistamisest, kui kala tõepoolest pool tundi keedad ja leiad, et see on just paras oma küpsusastmes ja maitseomadustes.
Aga targem annab järele. Olen nõus, et kokkuhoiu võtmes minu söögivalmistamine ei kõneta. Aga minu jaoks on vahe, kas supi paksus tuleb riisist vms täitematerjalist (paljud oponeerivad, et supp niigi paks, riis, makaronid ja juurikad umbe läksid supi sisse ju, ja supilusikatäis kala v liha ongi kohane) või kvaliteedist. Igaühele oma.
PS. Ei fileeri kalu ise, toon kaluri käest otse värsket, tema kui proff fileerib ja ei ütleks, et seal hullult liha selgroo küljes vedeleb. Ehk siis error võib olla ka selles, kuidas näeb fileeritud supikogu välja minu silmis ja seda ise tegevate perenaiste silmis.
Ei fileeri kalu ise, toon kaluri käest otse värsket, tema kui proff fileerib ja ei ütleks, et seal hullult liha selgroo küljes vedeleb. Ehk siis error võib olla ka selles, kuidas näeb fileeritud supikogu välja minu silmis ja seda ise tegevate perenaiste silmis
Just, ja kui proff fileerib, siis ei pruugigi rootsude külge midagi jääda. Keskmine, mitte profist pereema fileeritud kala aga tõenäoliselt nii profilt ei ole fileeritud, et sellest ainutl paljas roots järele jääb. Sinna, eriti just kaela piirkonda, mida ei annagi eriti fileerida, jääb piisavalt liha külge, mis saab supi sisse ära kasutada.
See, et sina teed supi teisiti kui keegi teine, ei tee teisi võhikuteks ja oskamatuteks söögitegijateks. Igal kokal on oma käekiri.
Keegi siin eespool ütles, et talle ei meeldi, kui supp lihast mustab. Mulle ka ei meeldi. Mulle meeldib, kui on mõõdukalt erinevaid komponente. Ja liha ei pea olema supi sees nii palju, et lusikas püsti seisab. Ka juhul, kui ei ole vaja kokku hoida.
minu lemmik-tomatisupis (valmiskogus 4l) on hakkliha 250g. Rohkemaks puudub vajadus.
Kui lihaisu üldse pole, siis sama supi sisse (lisaks punastele läätsedele) ka mustad.
Aga ma jagan parem ühe hea kokkuhoiunipi. See eeldab, et su ema, isa, äi, ämm elavad maakodus ja tegelevad põllumajandusega. Nad sügisel pakuvad sulle kartulit, punapeeti, kõrvitsat, porgandit, kaalikat, kapsast, lisaks sissetehtud hoidiseid. Neid ei maksa kunagi ära põlata, vaid need tuleb tänuga vastu võtta. Sellest sünnib kena kokkuhoid, sest sellevõrra peab poest ostma ju vähem
Aitäh, aga me elame ise maakodus ning kaks sügavkülmikut ja maakelder on juurikaid täis. Ja liha on nii vinnutatult kui sügavkülmutatud kui purki panuna. Ja kala. Ja supipõhju.
Minul iseenesest pole sedasorti nippe iseenesest vaja, et “osta sügisel juurikaid”, see on elementaarne. Korjame, kuivatame, marineerime, soolame, sügavkülmutame, hoidistame ja nii edasi. Mitte otse kokkuhoiu pärast, aga mõnus on, kui majas on iga isu jaoks midagi.
Kõike linnas töötavate inimestena loomulikult ammugi ise ei kasvata, aga vahetame paar supikukke ütleme neljakilose kringli vastu või ostame kraami otse kuskilt (mahe)talust või panustame tööga näiteks kapsaste vastu.
Koduveini-ideest siiski loobuksime, selles vanuses ei ole enam ja veel seliste jookide vastu huvi. Pinot Grigiod maksavad alla 10 euro ja meie tagasihoidliku alkoholitarvitamise juures kulub seda aastas kast.
Üks sellise lihapall liitri vee kohta, no ma ei tea, kas tänapäeval peaks oma kallist perekonda kiusama sellise lahja supi keetmisega?
Hallooo, tegelikult ei pea liha üldse supi sisse panema! Ma ei saa aru, mille poolest on vähese lihaga supp nüüd äkki isegi kehvem kui üldse ilma lihata supp?
Üks sellise lihapall liitri vee kohta, no ma ei tea, kas tänapäeval peaks oma kallist perekonda kiusama sellise lahja supi keetmisega?
Hallooo, tegelikult ei pea liha üldse supi sisse panema! Ma ei saa aru, mille poolest on vähese lihaga supp nüüd äkki isegi kehvem kui üldse ilma lihata supp?
Ei peagi iga kord liha panema, aga minu arvamus on selline, et sel juhul peab hea põhi ehk puljong olema, naturaalne.
Hallooo, tegelikult ei pea liha üldse supi sisse panema! Ma ei saa aru, mille poolest on vähese lihaga supp nüüd äkki isegi kehvem kui üldse ilma lihata supp?
Täpselt, suppe võib teha üleüldse ilma lihata. Purgisuppidest on olemas näiteks lihata seljanka, lihata borš, lihata hapukapsasupp… Olen ise neid söönud ja on täiesti söödavad.
Mis õigesse puljongisse puutub, siis on loogiline, et maitsva supi saab ise keedetud kondist, mitte puljongikuubikust.
Aga sul ei ole ju kasutatud auto, mis maksab 15 000 eurot, vaid uus auto, mis ilmselt maksab rohkem.
Ta küll ei maksnud 15 tuhat, aga oli aasta kasutatud, st mitte uus auto ju ilmselgelt.
Mitu kana tuleb viie liitrise kanasupi sisse panna,
Mina keedan 5l potiga ja panen sinna 1,2kg kana(kas siis koivad, kintsud või pool broilerit).
Kalasuppi ei ole teinud, aga kui teeme lõhefileed ahjus, siis arvestame ühele sööjale ca 500g kala. Sama ka õues grillitavaga.