Niptify testi osas, mille kohta Triinu küsis – mul on info, et tulemus tuleb ikka arvudes, mitte lihtsalt “madal risk” või “kõrge risk”.
Paari haigla kodulehelt lugesin,et Oscar testiga tehakse ilmselt koos ka preeklampsia riski kohta analüüs. Minul andis ka ämmaemand suunised nii vere- kui uriiniproovi andmiseks enne Oscarit. Seega ma küsiks ka Triinu asemel ämmaemandalt üle vereproovi kohta, võib-olla jäigi midagi tähelepanuta. Esimesel korral saab ju nii palju informatsiooni ja võis ununeda. Kui uriiniprooviks sain topsikud kaasa, siis vereproovi pean iseseisvalt laborisse andma minema, verekaart jmt vajalik kaasa. Mina sain haiglast kaasa kaaned, kus vajalikud asjad sees, sh selline suur voldik vereanalüüside info jaoks.
Täna rasedust 11+6, dr M.Šoisi juures tehtud UH järgi 12+1. M.Šoisi juures kaaluti mind ka, aga võib-olla oli see hoopis teisel eesmärgil? Lugesin, et Panorama test ei pruugi olla täpne, kui on suur ülekaal. No ülekaalust olen küll kaugel, aga võib-olla tuleb neil see kaal siiski ära fikseerida. Riiklikus haiglas ei kaalutud, aga ämmaemand küsis kaalunumbrit.
Vahepeal pidasin ise enda ämmaemandaga ka nõu oma tervise teemadel (mina olen see, keda M.Šois veidi ehmatas enda infoga), aga minu ämmaemand vastupidi pidas nõu mu günekoloogiga ja rahustas mind maha. Jälgivad kuidas kulgeb see tervisemure, aga ei olnud nii dramaatiline hinnang sealt kui M.Šoisi poolt. Sain natuke teavet juurde ja teab rohkem jälgida seda mure. Aga eks ole näha. Ise loodan parimat ja püüan olla positiivne ning mitte muretseda.