Mida see tonnine kott sul oskab? Mul on kõige kallim käekott vist mingi 80ga ostetud ca 6 aastat tagasi. Asjad mahuvad sisse ja näeb normaalne välja. Ma ei teagi nüüd, kas olen millestki ilma jäänud…
Kas peab midagi oskama? Mul on riided ja jalanõud samuti kallid. Auto, maja, asjad, mida kasutan. Eluaeg kalleid asju armastanud, saan seda endale lubada.
Tegelikult oled raudselt Maximas kassapidaja vms 🙂 Ka mina saaksin endale 2000eur käekotti lubada, lausa mitmeid, aga mida rohkem raha mul on aastatega tekkinud, seda vähem näen sellistel asjadel mõtet.
Mis teed seal restos siis? Käid ühte käiku söömas? Mitme tunniga ei joo kahe peale pudelit? Nii tavaliselt ei tehta, oled suur erand.
Jah, sööngi põhiroa ja alkoholi alati üldse ei joo. See on mingi kohustus või?
Eks te lihtsad olete oma kommetelt jah. Tärnidega restos võtta kohe pearoog on hmhm, etiketist väljas küll jah. Miks te sinna üldse siis lähete? Ja eriti, kui ei täiusta selle roa maitsebuketti klaasi veiniga, on kummaline.
Raiskate niisama raha.
Ma ei tea, mis riigist juttu, aga Euroopas Michelin restode degustmenüüd koos wine pairinguga alates 150.- inimene, tihti 250.-.
Ei söö nii palju ja pudelit mulli ka kõrvale ei joo kahe peale.
:O Mis teed seal restos siis? Käid ühte käiku söömas? Mitme tunniga ei joo kahe peale pudelit?
Nii tavaliselt ei tehta, oled suur erand.
Ma juba ühe varasema reisiteema juures vaatasin, et inimesed jagunevad laias laastus kaheks – ühed, kes tahavad midagi külastavas riigi näha ka ja siis teised, kes istuvadki päevad otsa restoranis. No ok, ehk õhtul ca kl 21 on juba seda aega, et välja sööma minna. Aga ma ei kujuta ette, et ma ka lõunasöögile kulutaks oma paar tundi ja oma paar käiku, selle asemel, et nt linnaga tutvuda. Ja mind tegelikult see söömine ei huvita ka nii väga muidugi. Aga põhipoint on ikkagi see, et aja kokkuhoid on märkimisväärne, liiatigi ju ei pruugi nt viimase objekti juures, mida külastan, olla normaalset söögikohta ning siis tuleks veel kuhugi ekstra sõita jne. Ma tõesti ei kujuta ette.
Aga on ka nii, kui mul näiteks. Päris restoranid ei huvita mind, kuna on liiga kallid ja liiga palju ajakulu jah ka. Muidu toit meeldib väga. Igal pool sööks ja maitseks kohalikku sööki ja mitte pipstükkide kujul, hoopis lihtsal kujul, terve leib, terve sai, juust, supp, puuvili ja muu selline. Ja linnaga ma üldse ei tutvukski. Sest ma ei lähekski suurde linna üldse. Enne sõidaks maal ja väikestes kohtades. Suured linnad ja ülerahvastatud basseinid ja kuurordid – mitte. Kõiki torne, obeliske ja varemeid ei sooviks, need on telest küll nähtud ja mingit huvi ei paku. Tean, et kui kohale saabun, siis pettun nagunii. Suurte linnade teemat tean ka – ma ei soovi isegi Eestis suurtes linnades käia, ainult kui tõesti peab. Siis pika hambaga.
See pole ju mingi saladus, et jookidel on restoranides kõige suurem juurdehindlus
Käisin Tallinnas restoranis, seal müüdi pokaali veini kallima hinnaga kui Selveris sellesama veini pudel. Ma ei ostnud seda veini, aga no see on ikka tase.
Minu jaoks on tase see, et inimene läheb restorani ja kukub seal Selveri hindu guugeldama:) Selle asemel, et õhtut nautida.
Mis teed seal restos siis? Käid ühte käiku söömas? Mitme tunniga ei joo kahe peale pudelit? Nii tavaliselt ei tehta, oled suur erand.
Jah, sööngi põhiroa ja alkoholi alati üldse ei joo. See on mingi kohustus või?
Eks te lihtsad olete oma kommetelt jah. Tärnidega restos võtta kohe pearoog on hmhm, etiketist väljas küll jah. Miks te sinna üldse siis lähete? Ja eriti, kui ei täiusta selle roa maitsebuketti klaasi veiniga, on kummaline.
Raiskate niisama raha.
Ma ei tea, mis riigist juttu, aga Euroopas Michelin restode degustmenüüd koos wine pairinguga alates 150.- inimene, tihti 250.-.
Enamikes Michelini tärnide restoranides on menüü hinnad koos veiniga oluliselt kallimad, ei ole üheski käinud kus nii odavalt hakkama saaks. Lisaks ei käi enamik inimesi reisil olles Michelini tärni restoranides, kuna neisse peab varakult koha broneerima ja kui seda enne reisi ei tee, ei pruugi saada. Eriti siis kui jutt on rohkem kui ühe * Michelinist. Mitte kõigil ei käi reis toidu ümber, vaid nad spontaanselt valivad kohapeal koha ja lähevad sööma.
Ja ütlen, et asi pole vaid veinis. Ma ei soovi osta ka enamasti seal toitu. Ise seda rottimiseks ei pea. See on valik. Ma ei osta ka tuhande eurost kotti või 200.- lõhna.
Oledki siis kooner lihtsalt. Igav. Tonniga kott saada on odavalt saadud, mul on odavamad 2000-sed.
Valik on süüa kiirnuudleid?
Ei ole. Perekooli mõistes on kaks valikut – kaks äärmust. Vist sellepärast on elatiseteemadeski ainult vaidlus alati, kuna nii on. Et kas peetakse õigeks närutamist või priiskamist. Majandmainne ja valikud on rottidele.
See pole ju mingi saladus, et jookidel on restoranides kõige suurem juurdehindlus
Käisin Tallinnas restoranis, seal müüdi pokaali veini kallima hinnaga kui Selveris sellesama veini pudel. Ma ei ostnud seda veini, aga no see on ikka tase.
Minu jaoks on tase see, et inimene läheb restorani ja kukub seal Selveri hindu guugeldama:) Selle asemel, et õhtut nautida.
Käisin Tallinnas restoranis, seal müüdi pokaali veini kallima hinnaga kui Selveris sellesama veini pudel. Ma ei ostnud seda veini, aga no see on ikka tase.
No mis tase, nii käibki ju. Mida odavam vein, seda kallim juurdehindlus. Ja üldiselt ostetakse neid veine kuskilt hulgi välismaalt, et keegi ei hakkaks googeldama, et näe, Selveris maksis 6 eurot, mina pidin 40 eurot maksma. Üldiselt saabki suht joodavaid veine 3-4 euro eest pudel ja neid siin joodki 40 euro eest. Kallile veinile sa kümnekordset hinda juurde keevitada ei saa. Kui pudel ongi juba 50 eurot, siis müüd 200 euroga, ainult neli korda kallimalt.
Näiteks minu jaoks oleks restorani tase see, mille eest maksta seda kallist veini hinda, mida siin räägitakse. Ja see ei tohiks olla siis enam selveri vein. Ja see peakski olema kallis vein, mitte koha peal kalliks aetud tegelik odavvein.
Tegelikult oled raudselt Maximas kassapidaja vms ???? Ka mina saaksin endale 2000eur käekotti lubada, lausa mitmeid, aga mida rohkem raha mul on aastatega tekkinud, seda vähem näen sellistel asjadel mõtet.
Tegelikult, tegelikult. Mis sul viga on? Iga rikkam inimene on sinu mõistes Maxima kassapidaja? Sulle meeldivad odavad asjad, mulle kallimad, mis siis?
Näiteks minu jaoks oleks restorani tase see, mille eest maksta seda kallist veini hinda, mida siin räägitakse. Ja see ei tohiks olla siis enam selveri vein. Ja see peakski olema kallis vein, mitte koha peal kalliks aetud tegelik odavvein.
Ostadki siis pudeli 200 euro eest, see on poes ca 70. Saad kallima veini. Jälle ei sobi?
Ka rikas inimene võib teha valiku, mitte hüpata ega plõksida ega keksida rahaga ega ostuvõimekusega. Ja õmmelda kasvõi ise endale riided või koti. Osta poest vein ja juua seda kus tahab ja võtta vastu otsus – mitta maksta üle ja võib ka nii elada, et ei olegi igal alal kallis maitse.
Ka rikas inimene võib teha valiku, mitte hüpata ega plõksida ega keksida rahaga ega ostuvõimekusega. Ja õmmelda kasvõi ise endale riided või koti. Osta poest vein ja juua seda kus tahab ja võtta vastu otsus – mitta maksta üle ja võib ka nii elada, et ei olegi igal alal kallis maitse
Aga nii ongi. Täiesti vabalt istun oma kahetonnise kotiga tänavakivil ning joon just poest ostetud külma õlut.
Jah, aga siin räägiti 6-7 kordsest vahest. Vat selliste liialduste kohta palusin näiteid.
Mida sa siis ootad nüüd? Et ma hakkaks panema siia Itaalia veinimüüja linke ja menüü linke? Et tõestada midagi suva käole? Mul täitsa ükskõik, kas sa usud või ei usu. Ilmselt sul oleks seal restoranis päris kehv käia, kui teaksid, kui palju sa seal paljude asjade eest üle maksad.